Overzicht EL: Winst Spurs, PEC en Feyenoord blijven steken op gelijkspel

Manuel Gonzalez
| 12 reacties

Tottenham beleefde in de laatste voorronde van de Europa League een lastige avond in Cyprus. The Spurs slaagden er in de laatste twintig minuten toch nog in een achterstand om te buigen.

AEL - Tottenham 1-2

Jan Vertonghen was de enige Rode Duivel die in de basis startte bij de Engelsen. Hij kon niet voorkomen dat AEL Limassol al in het openingskwartier op voorsprong kwam. Sardinero zorgde voor de openingstreffer. In het laatste halfuur mochten Chadli en Dembele nog invallen. Zij hielpen mee het tij te keren, al was de hoofdrol weggelegd voor Roberto Soldado. Met een assist en een doelpunt had hij een belangrijk aandeel in de 1-2. Harry Kane tekende voor de winnende treffer.

PSV - Shakhter Soligorsk 1-0

PSV beleefde ook al geen makkelijke avond tegen Zulte Waregem-killer Shakhter Soligorsk. De Nederlanders wonnen met het kleinste verschil dankzij een doelpunt van Maher. Al voor de aftrap was er een incident in Eindhoven. De minuut stilte voor oud-perschef Pedro Salazar werd immers al na tien seconden afgefloten. PSV liet weten klacht te zullen indienen bij de UEFA.

PEC Zwolle - Sparta Praag 1-1

Het Europees debuut van PEC Zwolle zal met gemengde gevoelens herinnerd worden. De ploeg van Ron Jans speelde een uitstekende wedstrijd, maar kwam niet verder dan een gelijkspel. De Nederlanders misten onder meer een penalty. Lukoki zorgde tien minuten voor affluiten voor de verdiende 1-0, maar Krejci zette algauw weer een domper op de feestvreugde.

Zarya Lugansk - Feyenoord 1-1

Feyenoord heeft natuurlijk al heel wat meer Europese ervaring, maar had het in zijn wedstrijd ook niet onder de markt. In Kiev kwam de thuisploeg op voorsprong via een vrije trap van Bilyi. Even later zorgde Te Vrede voor het belangrijke doelpunt op verplaatsing, meteen al het vierde doelpunt in vijf wedstrijden voor de Feyenoord-spits. Het bleef 1-1, een uitslag die perspectief biedt voor de Rotterdammers.

Sarajevo - Borussia Mönchengladbach 2-3

Borussia Mönchengladbach staat met anderhalf been in de poulefase van de Europa League. De Duitsers wonnen met 2-3 bij Sarajevo. Thorgan Hazard viel acht minuten voor het einde in. De eindstand stond op dat moment al op het bord. Hrgota scoorde twee treffers voor de bezoekers.