Esperanza Pelt viert eerste periodetitel met winst tegen Beerschot-Wilrijk

Diederik Geypen
| 27 reacties

In de C-reeks van vierde klasse stonden zaterdagavond met Esperanza Pelt en Beerschot-Wilrijk de nummers 1 en 2 uit de klassering tegenover elkaar. De minieme kloof tussen beiden kwam ook tot uitdrukking in de eindstand.

Amper één puntje bedroeg het verschil tussen beide ploegen voor aanvang van de clash. De wedstrijd opende wel met een valse noot toen na achttien minuten voetballen een van de lijnrechters geblesseerd moest afhaken. Na tien minuten werd een vervanger gevonden.

De thuisploeg verteerde het oponthoud het best en kwam via Dumont op voorsprong. Na de pauze probeerde Beerschot-Wilrijk de bakens nog te verzetten, maar Daal en Ventose lieten de kans op de gelijkmaker onbenut. Esperanza Pelt doet een goede zaak en loopt nu vier punten uit in de stand. Meer nog, door het verlies van Sint-Lenaarts bij Witgoor Dessel (0-2) is de Limburgse fusieclub de eerste periodekampioen.