Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade Edmond Leburton
Scheids speelt vreemde rol in Tubeke - KVK
Giovanny Saelens

Wie zaterdagavond in het Stade Leburton aanwezig was, kon er niet naast kijken hoe de man in het groene scheidsrechterstruitje van Erima de wedstrijd manipuleerde. De naam Stijn Hutsebaut komt velen bekend voor en weinigen hebben er een positief woord over. Zowel AFC Tubize als KV Kortrijk gaven al te kennen dat het onbegrijpelijk is dat deze man in tweede nationale fluit.

Met tien gele kaarten voor Kortrijk en vier voor Tubeke was de scheidsrechter de enige hoofdrolspeler op het veld. De wedstrijd was relatief rustig maar de scheidsrechter was de oorsprong van consternatie langs beide kanten. Na zeven minuten kwam er een eerste doelkans. Mollez tikte een kopbal over. Aan de overkant verdween een volley van Vermast over het doel. Even later moest Mollez weer aan het werk bij een vrije trap van Ozer. Na een kwartier werd het toch 1-0. Mollez zat niet goed bij de bal en Ozer tikte makkelijk binnen.

Na twintig minuten voetbal kapte Nong zich mooi vrij en kwam alleen voor de doelman, maar Wauthy hield de bal uit zijn doel. Jarakovic kreeg ook nog een kans op de gelijkmaker, maar zijn volley ging van dichtbij naast. Maar de Serviër kon vier minuten voor rust toch gelijkmaken. Hij krulde een vrije trap in het doel van de thuisploeg. Het stond 1-1 aan de rust.

In de tweede helft bleef het kaartenfestival verdergaan. In de 50ste minuut kreeg Makhloufi al zijn tweede gele kaart en mocht vroegtijdig de douches in. Ondanks de ref probeerde Kortrijk zich door de verdediging van Tubeke te wurmen en het was Jo Vermast die in de 62ste minuut de bordjes op 1-2 zette.
Even later trapte Nong nog in het zijnet. Kevin De Broyer trapte aan de overkant nog een kansje over. Nadat ook Aloys Nong zijn tweede geel had gekregen, kon Tubize nog gelijkmaken via Habibou. Eindstand: 2-2

Na deze wedstrijd besloot het bestuur van KV Kortrijk om aan deze wedstrijd een gerechtelijk staartje te geven. Lees hier de reactie van Allijns, voorzitter van Kortrijk: klik hier