Union SG - Beerschot

Topaffiche in 1B levert geen winnaar op, twee leiders in de tweede periode
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Vorst
| 0 reacties

Beerschot Wilrijk moet KVM naast zich dulden in tweede periode na gelijkspel bij Union

Topaffiche in 1B levert geen winnaar op, twee leiders in de tweede periode

Dé topper van de speeldag in eerste klasse B was ongetwijfeld het treffen tussen Union en Beerschot Wilrijk. De voorsprong na twintig minuten was niet onverdiend voor Union. Er kwam hierna wel een reactie van Beerschot Wilrijk, dat via een owngoal gelijk stelde.

Na de vierklapper van Vanzeir tegen Tubeke wilde Stijn Vreven hem centraal houden. Daardoor startte de uit schorsing terugkerende Noubissi op links. De Kameroener kon zelden dreigen, want tijdens het eerste halfuur kwam het gevaar doorgaand van de wendbare aanvallers van Union.

De thuisploeg begon nog wel aarzelend en na tien minuten testte Vanzeir al eens de vuisten van Saussez in de korte hoek. Nadien sloeg de Brusselse machine wel aan. Ferber schoot van dichtbij via een bezoekend been over. Na twintig minuten was het wel prijs. Tabekou kwam met een uitstekende voorzet vanop rechts, Fixelles duwde de 1-0 in de linkerhoek.

Fixelles had wel zin in een tweede doelpunt. Na balverlies van Maes kreeg de linkerflankspeler daar alle kans toe. De maker van de 1-0 mikte ditmaal over. In de slotfase van de eerste helft trok Beerschot Wilrijk wel het initiatief naar zich toe. Een diepe voorzet van Prychynenko dwarrelde tegen de paal.

Moreno ongelukkig

Kort na de hervatting had Beerschot Wilrijk dat kleine beetje geluk wel aan zijn zijde. Een schot van Vanzeir raakte Moreno, waarna de bal in de rechterbenedenhoek hobbelde. Na deze gelijkmaker wilden de bezoekers nog meer. Een knappe actie van Vanzeir kreeg geen vervolg.

Grote blessurelast

Met het einde in zicht kwam Union er ook weer door. Wat er ook van zij, een tweede doelpunt bleef voor beide ploegen uit. In de extra tijd claimden de paarswitten overigens nog tevergeefs een strafschop. Overigens een negatief kantje aan deze topper: het uitvallen van De Mets, De Jonghe en Fixelles.

Van het 1-1-gelijkspel zal geen van de twee teams bijzonder vrolijk worden.  Met KV Mechelen en Beerschot Wilrijk krijgen we twee leiders in de tweede periode. Union blijft ook nog wel in de running en volgt op drie punten.

Goals

1
1

Balbezit

45
55

Aanvallen

60
58

Gevaarlijke aanvallen

29
23

Schoten op doel

0
2

Schoten naast/over doel

6
2

Geblokkeerde schoten

1
3

Schoten op doelkader

0
1

Hoekschoppen

5
4

Buitenspel

3
2

Fouten

14
14

Vrije trappen

16
17

Doeltrappen

4
11

Inworpen

25
33
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws