Stadion: Oscar Vankesbeeckstadion
RC Mechelen verslaat Wevelgem
Truyens Himke

KSK Wevelgem verliest opnieuw en ditmaal van een goed Racing Mechelen.

Wevelgem begint goed aan de wedstrijd en komt zelfs op voorsprong in de 19de minuut. Na mooi dribbelwerk van Nuyttens die de bal bij Drame Seringe bracht, hoefde deze laatste enkel binnen te leggen. Wevelgem kreeg zelfs nog de kans om de score te verdubbelen, Bjorn Vandael had hiervoor moeten zorgen maar hij miste het doel.

En wie niet afwerkt krijgt het deksel op de neus, net voor affluiten kon David Nechelput via een super snelle counter de gelijkmaker tegen de netten schieten.

En na de rust is het al groen en wit wat de klok slaagt. Wevelgem trekt terug en komt niet meer aan spelen toe. Racing domineert en werkt ook af, via Simeons en Geeroms komen de Mechelaars al gauw op een 3-1 voorsprong.
Dankzij een goede doelman kon Wevelgem een totale vernedering vermijden.

RC Mechelen klimt zo over Wevelgem in de stand en staat momenteel op een twaalfde plaats. Wevelgem zal van de vrije week gebruik moeten maken om zich klaar te stomen en zich te herpakken tegen Wetteren.