turTurnhout KV
KM Torhout
Datum: 07/11/2004 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Stadspark Turnhout
Turnhout zet Torhout in slotfase opzij
Truyens Himke
| 0 reacties
Turnhout zet Torhout in slotfase opzij
Foto: © SC

Een wedstrijd met vooral een spannend einde bezorgde Turnhout, met veel geluk, de drie punten.
 
De kersverse periode kampioen begon het sterkst aan de wedstrijd. Via Moerman kon Torhout in de beginfase twee keer goed uithalen, de eerste keer moest Horsten in twee keer redding brengen en het twee schot ging op de lat. En iets later was Callewaert aan de beurt maar zijn bal ging over.
 
Torhout creëerde nog wel enkele kansen maar kon niet echt meer dreigen. Turnhout kwam steeds beter in de wedstrijd en kreeg zelfs nog de beste kansen. Boeckx zette op links twee man in de wind en speelde de bal mooi naar Arouna. Deze laatste knalde op doel maar trof de voeten van Vergote. En iets later deed Bastiaensen het nog eens over, ook hij trof de voeten van de bezoekende goalie.
 
Na de rust was het Turnhout dat in de beginfase de bovenhand greep. Via Jusic en Bastiaensen probeerde Turnhout maar kon de score niet openen. Bastiaansen besloot dan om een penalty op te zoeken en kreeg hem ook, Jusic klaarde de klus en 1-0.
 
Trainer Demanet reageerde en stuurde Bevernage op het veld. De aanvaller kreeg meteen een uitstekende kans maar de kopte net naast. Turnhout reageerde alweer via Jusic – Bastiaensen maar beide kwamen net tekort.
Arouna slaagde er wel in, dankzij een beetje hulp van Prinsier op wie de bal afweek, komen de Binken op 2-0.
 
Torhout bleef echter vechten en met resultaat, een knappe kopbal van Vandendriesche belande in doel.
De West-Vlamingen gaven niet op. Ook dit maal met resultaat, de ingevallen Chergui gaf een te korte terugspeelbal en topscorer Bjorn Derycke knalde binnen. De grensrechter bleef echter met zijn vlag in de hoogte wijzen en scheidsrechter De Coninck keurde het doelpunt af wegens buitenspel??? Dit tot grote verbazing van alle aanwezige toeschouwers.

KV Turnhout wint met veel geluk en hulp van de arbitrage van Torhout. Hierdoor komen de ploegen bovenaan het klassement allen dichter bij elkaar.