Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Lyra-Stadion
Lyra doet het weer
Truyens Himke

Lyra deed het maar weer eens, een voorsprong in de laatste minuut van de wedstrijd uit handen geven. Het is niet zo spectaculair als tegen Bornem maar minimum even erg. In de 87ste minuut controleerde de Pallieters de wedstrijd nog met 2-0 maar bij het affluiten van de wedstrijd stond het 2-2.

Het was op voorhand gezegd dat dit de wedstrijd van de waarheid zou worden voor Lyra en Evergem. De verliezer zou afgetekend laatste worden en de winnaar zou terug kunnen aansluiten bij de rest van het klassement. Met een puntendeling schieten geen van beide ploegen iets op.

In een saaie eerste helft liet vooral Jacobs de kansen liggen voor de thuisploeg en aan de overzijde was het De Baere die de bal tegen de lat knalde.
Net voor het uur was het dan toch raak via Joos, een vlotte combinatie met Janssens en de Lyra vedette legde de bal beheerst tegen de netten. De zo begeerde voorsprong was binnen en Lyra kon de wedstrijd zelf naar zich toe trekken.
Jacobs kreeg de ultieme kans om de 2-0 op het scorebord te plaatsen maar miste onbegrijpelijk. Zeven minuten voor het einde was de verlossende 2-0 er dan toch. Diezelfde Jacobs knalde de bal staal hard in het dak van het doel. De eerste driepunter van het seizoen leek een feit.

Maar alweer liet de thuisploeg zich beetnemen in de eindfase van de wedstrijd. Van Driessche mocht op hoekschop gemakkelijk de 2-1 binnen koppen. En als nadien de scheidrechter nog al gul met de blessuretijd omsprong mocht Evergem daar van Lyra gretig gebruik van maken. En zo werd Engels in de 95ste minuut alsnog de man van Evergem.

Met een 2-2 eindstand kan Evergem na afloop zeer blij zijn, voor Lyra ligt dit net even anders. Het is reeds de tweede maal dat de Pallieters een overwinning in de slotminuten uit handen geven.