KRC Harelbeke
turTurnhout KV
Datum: 12/12/2004 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Forestiersstadion
Turnhout verslaat Sporting West
Truyens Himke
| 0 reacties
Turnhout verslaat Sporting West
Foto: © SC

Turnhout domineerde, controleerde en scoorde. De ultieme mix om de drie punten binnen te rijven. Sporting West stond er bij en keek er naar.
 
Turnhout begon sterk aan de wedstrijd en dit viel te merken. Batiaansen besloot net over het doel en Coomans zijn schot testte de stevigheid van het doelkader.
Voor Sporting West liep het echter iets minder vlot, maar ze kwamen wel bijna op voorsprong. Na een hoekschop kreeg de Turnhouse verdediging de bal niet weggewerkt en rolde het leer bijna over de doellijn.
Aan de overzijde miste Arouna een gemaakt doelpunt, pasje naar Jusic en binnen, maar wegens egoïsme ging de bal naast.
Turnhout was duidelijk de betere, counteren in eigen huis was de enige oplossing voor Sporting West.
 
En ook na de rust zette Turnhout hun offensief door. Na zeven minuten en enkele mooie kansen was het dan zover. Coomans gaf de bal aan de vrijstaande Boeckx en de verdedigende middenvelder werkte mooi af.
Iedereen had gedacht dat de West-Vlamingen eindelijk zouden wakker schieten, mooi niet. Het was al blauw-wit wat de klok sloeg.
In de toegevoegde tijd was het nog even bibberen voor de bezoekers toen goalie Horsten zijn eigen flater nog kon veredelen.
 
Turnhout wint over verdiend van een zwak Sporting West en mag hierdoor de drie punten meenemen vanuit Harlebeke.
 
KV Turnhout: Horsten, Van Lint, Loyens, De Schutter, Van Hemert, Boeckx, Moons, Coomans ('85 Van Remortel), Arouna (75' Diensi), Jusic, Bastiaensen ('89 Van Loo)
Sporting West: Verhulst, Gerets ('78 Le Part), Samuel, Cornelis, Thoma, Troch, Devos, Bihhi ('82 Lucas), Alvas Da Silva (57' Toure), Filiz, Empoke
Doelpunten: 0-1: Boeckx (52')
Gele kaarten: Van Hemert
Scheidsrechter: Jerome Efong Nzolo