kvmKV Mechelen
Cappellen
0-1
Datum: 11/12/2004 20:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Achter de Kazerne
Balbezit is niet voldoende om te winnen
Truyens Himke
| 0 reacties
Balbezit is niet voldoende om te winnen
Foto: © SC

Cappellen won de topper Achter de Kazerne met het kleinste verschil. Een lucky goal in de zeventigste minuut is hiervan de oorzaak.
 
In een matige eerste helft was het de thuisploeg die de eerste kans kreeg, Tom Peeters bedreigde het Kapelse doel maar besloot over.
Beide ploegen kwamen moeilijk tot combinaties en bijgevolg bleven de doelpogingen uit. Wat Cappellen op Mechelen kwam doen was vrijwel meteen duidelijk, verdedigen en loeren op de counter.
Malinwa eiste de bal steeds meer en meer op en had duidelijk het veldoverwicht. Maar voor het eerste echte doelgevaar moesten we wachten tot de 39ste minuut. Een prachtige vrije trap van Tom Peeters ging voorbij doelman Ferket, maar Cisse Severeyns bracht redding met het hoofd. En twee minuten later zetten Patje Boem Boem zich achter de bal, maar zijn vrije trap belande in de muur.
 
De koffie deed blijkbaar deugd, beide ploegen brachten aangenamer voetbal op de mat. KV Mechelen ging het gretigst van start, maar net zoals voor de rust geen echt gevaar. De Pauw, Igwe en Goots probeerde wel enkele malen maar Ferket hield zijn netten schoon.
En wie niet afwerkt krijg vaak het deksel op de neus, Severeyns counterde perfect speelde in voor Schoenmaeckers. Maar een attente Stoops redde de meubelen in extremis.
Het spel ging mooi heen en weer, al was Cappellen duidelijk gevaarlijker dan KVM.
In de zeventigste minuut was het dan zover, de thuisgoalie verkeek zich op en slecht gezette hoekschop van Devic en Rombouts kon de netten aan het trillen brengen.
KVM probeerde noch wel om de stand op gelijke hoogte te brengen via extra spits Stoops. De man die ijzersterk zijn goal verdedigde kwam mee naar voor maar niks mocht baten.
 
Cappellen wint niet onverdiend op Mechelse bodem en mag na twee nederlagen op rij nog eens vieren.

KV Mechelen: Stoops, Verlinden, Serbest, Van briel, Dhont, De Pauw, Coppens, Goots, Igwe, Thijs, Vanbelle (81' Kanene).
Cappellen: Ferket; Mücher, De Keyser , Rombouts, Geeraerts ; Meeusen, Kortland, Doumbouya (88' Verachtert), Devic; Severeyns en Schoenmaekers .
Doelpunten: 70' Rombouts 0-1
Geel: Kortland en Geeraerts