Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Stadspark Turnhout
Turnhout wint openingsduel in Stadspark
Truyens Himke

De openingsmatch in het Stadspark is een feest geworden voor “de Binken”. Turnhout won zijn eerste wedstrijd onder eigen kunstlicht met 2-0 van RC Waregem.

Voor de beste kans van de eerste helft was het wachten tot net voor het affluiten. Arouna zette mooi door maar zag zijn shot in hoekschop belanden.
Wat hieraan vooraf ging; voor Waregem niet al te veel, één wateransje via een shot van Dupont. Bij Turnhout creëerde ze wel kansen maar in de zone van de waarheid ging het mis. Van Rooy, Coomans, Arouna en Moons probeerden wel maar slaagden er niet in om Henneman te kloppen.

Net na de rust was het dan wel raak, het historische eerste doelpunt in het Stadspak is een feit. Arouna speelde de bal naar Moons die zijn kans niet liet liggen, zijn naam staat gegrift in de geschiedenis KV Turnhout.
Waregem beperkte zich tot verdedigen en op de counter speculeren, al leverde dat tweede niet al te veel op. Aan de overzijde hing een tweede doelpunt wel in de lucht, maar dat liet wachten. 5 minuten voor het einde verzekerde Claes de zege, allen voor Henneman werkte hij rustig af, 2-0.

Geen van beide teams speelde een wereldmatch, Turnhout was de betere en won verdient. Zo komen de binken voorlopig op een tweede stek net achter Cappellen.

KV Turnhout: Horsten, Van Lint, Loyens, Van Rooy, Van Hemert , Moons, Coomans (73' Coomans), Gorts, Versavel, Arouna (89' Boeckx) en Bastiaensen
Trainer: Nico Claesen
Waregem: Henneman, De Tollenaere, Salmain, Yousfi, Nottebaert, Dupont, Houtekier, Garni, Vervelghe, Compernolle, Lattif
Trainer: Franky Dekenne
Geel: Yousfi, Gorts, Versavel, Samain
Scheidsrechter: Simon Gaetan
Assistenten: Frank Bleyen en Toon Biesemans