Speeldag: Speeldag 24
Stadion: De Velodroom
KVM doet slechte zaak
Truyens Himke

KV Mechelen heeft gisteren een slechte zaak gedaan in de strijd voor het kampioenschap. De Maneblussers verloren na een erbarmelijke wedstrijd  met 2-1 van het West-Vlaamse Torhout.

De opdracht was duidelijk toen Kanacki het roer van Vande Velde overnam, winnen, winnen en blijven winnen. Maar gisteren werd Malinwa reeds na tien minuten spelen op achtervolgen aangewezen.

Na negen minuten was het eerste gevaar van de wedstrijd te noteren, Stoops loste de bal na een misverstand met de Mechelse verdediging en de thuisploeg kon recupereren. De geelrode goalie zag nog slechts één uitweg en stopte foutief, ref Colemonts trok geel en wees terecht naar de stip. Met goalgetter B. Derycke achter de bal zat er voor de doelwachter niets anders op dan zich om te draaien en de bal uit de netten te halen, 1-0. Enkele minuten later was een attente Stoops nodig om de score niet te laten verdubbelen, Vandendriessche probeerde van op 18 meter en ook Bevernage trapte de rebound tussen de palen.
Malinwa schoot nog niet wakker, de kansen bleven zich op stapelen voor de West-Vlamingen.
Voor KVM was het lang wachten alvorens een eerste echt kans op de mat te brengen, via Goots kon wel gedreigd worden maar de afwerking liet de wensen over. Na een povere eerste helft, 1-0.

De koffie in Torhout is niet van de strafste, alvast niet in de kleedkamer van de bezoekers. KV Mechelen onderging het spel, Torhout domineerde de tweede periode mooi. Maar kon wegens een attente Stoops de score niet verdubbelen. Trainer Kanacki probeerde te vergeefs met een dubbele wissel het tij te doen keren maar kreeg het deksel op de neus via de tweede van Derycke die avond.
Het enige wat er nadien nog te zien was een hoop geel en weinig kansen (allen voor Torhout natuurlijk). De bezoekers stonden erbij en keken er naar.
Malinwa kreeg alsnog de aansluitingstreffer op een gouden schoteltje aangeboden, Goots werd in de zestien licht onderuit gehaald en zette zelf de strafschop feilloos om.

Eindscore 2-1 en een zware opdoffer voor KV Mechelen met het oog op het kampioenschap, de vraag is of Malinwa op het einde van het seizoen deze wedstrijd zal aanzien als een open wonde of als een mooi litteken.