Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 24
Denderleeuw wint in Wevelgem...
ANN DE PLECKER

Wie voor de wedstrijd een ploegopstelling in handen kreeg, zal even verbaasd gekeken hebben. We zagen een aantal opmerkelijke wijzigingen, verschillende 'bankzitters' kregen de kans zich vanaf de 1e minuut te bewijzen, waaronder Van Steenberghe, Verhoeven, Heereman en Wellens.

De wedstrijd kwam maar traag op gang. Het was FC Denderleeuw die de kansen had en daardoor het roer in handen nam. Blauw-zwart kreeg een aantal kansen op een schoteltje aangeboden, maar de afwerking ontbrak. Geeroms, Van Steenberghe en Massaux bedreigden doelman De Vlamynck maar toch bleef het 0-0 bij de rust.

De supporters hadden amper de tijd na de rust de tribunes te betreden, want David Geeroms trapte de eerste goal van de dag binnen. We zagen deze helft een agressief Wevelgem op het veld staan, net als doelman De Vlamynck. Deze laatste beging dan ook een penaltyfout. Koen Persoons zette de strafschop feilloos om en de 0-2 stond op het scorebord.

FCD bleef kansen versieren, doch slaagden de West-Vlamingen de blauw-zwarte verdediging te doorbreken. De net ingevallen Bjorn Vandaele prikte de 1-2 op het bord. FCD leek het moeilijk te krijgen, maar een knap keepende doelman Deldaele voorkwam een gelijkstand. We mogen hem dan ook dankbaar zijn!

In de 80e minuut gebeurde wat menig supporter had zien aankomen. Een zware fout van Vandaele op Wellens, leverde een terechte rode kaart op voor de Wevelgemse speler.

FC Denderleeuw tikte de 90 minuten rustig rond.