rcmRC Mechelen
sniSK Sint-Niklaas
Datum: 12/03/2005 20:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 24
Stadion: Oscar Vankesbeeckstadion
KRC Mechelen verliest weer thuis
Christophe Rillaerts
| 0 reacties
KRC Mechelen verliest weer thuis
Foto: © SC

Een quasi volledige kopie...

Van de heenwedstrijd kregen we te zien OVK afgelopen zaterdag, een geslepen FCN Sint-Niklaas liet Racing rustig balbezit en liet betijen.

Racing, fel gehandicapt in het middenveld, ook, en meteen is het beeld van de eerste helft geschetst: slechts 1 grote kans konden we noteren aan groenwitte zijde, Karami kreeg de bal voor open doel, maar zijn schot miste richting en weg kans.

Voor de rest veel slordigheden langs beide kanten en weinig lijn in het samenspel. Een zoutloze eerste helft dus waarbij FCN geen enkele kans die naam waardig kon afdwingen.

De tweede helft leek goed te beginnen, Mannaert kwam meteen alleen voor doel, maar de bal sprong van zijn schoen en de Wase goalie kon nog vrij simpel de bal aannemen.

Racing ging dan terug door op zijn 'elan' van de eerste helft, FCN echter stak wel een tandje bij. Gevolg, meer dreiging vanwege de 'Klaasjes'.
Halverwege de tweede helft werd dit dan ook beloond, een voorzet vanop links werd door een ongedekte Crv knap in de rechterbovenhoek geschoten: 0-1. Ervaren thuissupporters zagen dan de bui al hangen.

Het was wachten op de beslissende aanval, Racing trok wel naar voor maar we konden weinig of geen dreiging noteren. 8 Minuten voor tijd deed Belfassi dan wat iedereen verwachtte. 
FCN mocht iets te makkelijk combineren op het middenveld, waardoor Quintelier Belfassi goed kon lanceren, die dribbelde Janssens en Meul en einde wedstrijd: 0-2.

Een zeer zwak Racing liet een zwak FCN Sint-Niklaas quasi vrije baan. Het pleit voor de Waaslanders dat zij dankbaar gebruik maakten van deze vrijgeleide, zij winnen dan ook verdiend.
Nog drie weken en het is derby, het andere vaatje om uit te tappen is alvast besteld...

Filmbeelden op: http://www.racingmechelen.be/movies/films/default.php