Denderhoutem
Cappellen
Datum: 09/04/2005 19:30
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 27
Denderhoutem uit de titelstrijd gekegeld
Truyens Himke
| 0 reacties
Denderhoutem uit de titelstrijd gekegeld
Foto: © SC

Cappellen wint zonder veel glans de topper tegen Denderhoutem, het grote verschil tussen beide teams zat hem in de afwerking.
 
Denderhoutem zette meteen het mes op de keel van leider Cappellen, de ploeg uit de Denderstreek ging volle moed de wedstrijd te lijf. Toch was de eerste kans aan de overzijde te zien, de bezoekers uit Antwerpen zette voor van op rechts, Devic schiet maar doelman David staat op de juiste plaats.
Wat de thuisploeg betreft; veldoverwicht met hopen, kansen weinig en afwerking niets. Boeka-Lisasi mag dan wel hebben geprobeerd om de netten te doen trillen, verder dan het zijnet is hij niet geraakt.
 
Na de rust kregen we min of meer het zelfde scenario, al kreeg de leider uit derde iets meer inspraak in het spel. Denderhoutem kende geen geluk toen Van der Donck zijn bal op de deklat zag belanden en bij alle overige aanvallen moesten ze het opnemen tegen een sterk keepende Lauwreys.
En wie niet afwerkt … krijgt het deksel op de neus. En jawel, aan de overzijde was het bingo. Doelman David duwde eerst de bal nog in hoekschop die Severeyns tot bij De Keyser bracht. Deze laatste trapte zonder meer de bal tussen een warboel van benen en goal.
Het verdere verloop van de wedstrijd leek op paniek voetbal van Denderhoutem, hoge ballen en hopen dat er eentje goed valt. Dat geluk was echter niet aan hen besteed.
Desondanks de 0-2 aan de voeten van Severeyns lag, was het Stevens die op aangeven van Schoenmaekers de wedstrijd besliste.

Dankzij deze overwinning blijft Cappellen alleen op zijn eerste stek (in afwachting van de uitspraak RCM – KVM). Voor Denderhoutem lijkt de titelstrijd op drie speeldagen van het einde definitief gedaan, maar in derde A weet je nooit.