Speeldag: Speeldag 27
Het wil maar niet lukken op eigen veld
Truyens Himke

Alweer een thuisnederlaag voor KSK Wevelgem, dit maal tegen het Oost-Vlaamse Maldegem. Voor Wevelgem zouden de punten anders meer dan welkom zijn.

Het is al geleden van 23 januari 2005, tegen Lyra, dat de West-Vlamingen thuis nog eens konden winnen op eigen veld. Vorige week werd er nog wel een 1-1 gelijkspel uit de brand gesleept maar dit volstaat niet voor een ploeg die zijn punten best kan gebruiken.

Reeds vroeg in de eerste helft moest doelwachter Delva enkele prachtsafes uit zijn mouw schudden op de bezoekers op gelijke hoogte te houden. Voor een eerste maal Wevelgem in actie te zien moesten we wachten tot op het kwartier toen Donche staalhard op doel trapte. Hij zag zijn bal via de vingers van de Maldegemse goalie op de deklat verdwijnen. Ook de daarop volgende kansen van Wevelgem brachten niets op. Maldegem liet zich rustig verder drijven in de wedstrijd.

Na de rust kregen de West-Vlamingen het deksel op de neus, de gemiste kansen van de eerste helft zouden hen zuur opbreken. Reeds na vier minuten stond het 0-1, Nkunju Liongo duwde de bal net onder Delva in doel. Deze opdoffer kwamen de Vlassers niet meer te boven, Maldegem domineerde de wedstrijd maar kreeg de bal niet meer voorbij Delva. Net voor affluiten kreeg Wevelgem nog de kans op de gelijkmaker toen Staelens op doel trapte. Maar hij zag zijn schot via een Maldegems been in hoekschop verdwijnen.

Een zoveelste opdoffer voor Wevelgem City dat zijn punten meer dan nodig heeft om niet mee te moeten doen aan de eindronde van vierde nationale. Met nog drie wedstrijden te gaan staan ze op gelijke hoogte met Bornem, het beloofd nog een spannend einde te worden.