kvmKV Mechelen
Bornem
Datum: 09/04/2005 20:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Achter de Kazerne
Malinwa op titelkoers?
Truyens Himke
| 0 reacties
Malinwa op titelkoers?
Foto: © SC

KV Mechelen won vanavond met droge 4-1 cijfers van een zwak KSV Bornem. Bij de rust stond het 2-1, maar na de koffie stelde Peeters en Goots de zege veilig.
 
Wegens blessures en schorsingen moest KV coach Kanacki zijn defensie grondig onder handen nemen. Van Briel startte naast Van Zundert centraal in de verdediging, Jan Verlinden geraakte net op tijd fit. Op de linksback was wegens blessure van Vanbelle Osman Serbest paraat.
Een aarzelende start mag je het gerust noemen, noch KVM noch Bornem konden het laken naar zich toe trekken. Pas na zes minuten werd een eerste kan genoteerd, de kopbal van Van Briel strandde echter net naast de paal.De druk van Malinwa groeide met de minuut en Bornem verzoop; Ribus, Thijs, Peeters, Goots en De Pauw probeerde allemaal.
Toch was het wachten op de 1-0 totdat Steven Ribus na een defensieve blunder bij Bornem de bal tegen de netten legde. En dit was wat de wedstrijd nodig had, want geen twee minuten verder week een voorzet van Goots af op Van Tongelen en die devieerde de bal in eigen doel, 2-0.
Een stormloop van KVM kwam er niet, integendeel Mbemba knalde de bal voorbij een kansloze Verelst, 2-1.
 
Bij de rust werd Steven Ribus gekwetst vervangen nadat hij bij het maken van zijn doelpunt de enkel omsloeg. Ook naar volgende week wordt er gevreesd geen beroep te kunnen doen op de linkerflank speler.
Nog niets gezien stonden de netten alweer bol, de eerste kans was een gouden. Verlinden veroverde de bal, zette knap en strak voor en Peeters werkte af. Uitstekend werk van Verlinden afgewerkt door de altijd bedrijvige Tom Peeters.
Bornem probeerde wel te reageren maar slaagde er niet in om de Mechelse defensie onder druk te zetten. Malinwa domineerde en tikte rustig rond, zonder uitstekend voetbal te brengen. Als een rustige rivier in de bergen kabbelde ook deze wedstrijd verder, tot in de slotfase Boem Boem hoe dan ook wou scoren. Na enkele mislukte pogingen lukte het dan toch, Thijs speelde mooi in en “de killer” werkte koelbloedig af. De teller staat op 24, nog ééntje te gaan. Een mooi geschenk voor Patrick die morgen (zondag) 39 wordt.

Na een mindere wedstrijd sluit KVM toch positief af, de drie punten zijn binnen. Volgende week Denderleeuw en nadien de wedstrijd van de waarheid uit op Cappellen dat vandaag overigens met 0-2 won bij Denderhoutem.