Diegem Sport
Cappellen
1-1
1-2
Datum: 11/09/2005 15:00
Competitie: 2e amateurliga A
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Gemeentelijk Sportstadion Diegem
Cappellen behoudt maximum
Jan Van Looy
| 0 reacties
Cappellen behoudt maximum
Foto: © SC

Ook na de tweede speeldag blijft geel-rood aan de leiding van het klassement. Het liep in Diegem echter niet van een leien dakje. Al zeer vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong. In de loop van de tweede helft kreeg Kortland rood, maar twee treffers van Devic zorgden toch voor de zege.

Nog voor de wedstrijd goed begonnen was, was Cappellen reeds op achtervolgen aangewezen. Op het kleine veld, waar vliegtuigen geregeld van zich deden spreken, kroop de thuisploeg meteen massaal achter de bal. Cappellen had het niet eenvoudig om openingen in de muur te vinden. Enkel op stilstaande fases kon Cappellen voor gevaar zorgen. Ondermeer Severeyns besloot na een kopbal net naast. De weinige kansen die voortkwamen uit het veldoverwicht werden niet afgewerkt. Diegem kwam nog kort bij de verdubbeling, maar ook Ferket zag een kopbal net naast gaan.

Na de onderbreking bleef Cappellen de wet dicteren en op zoek gaan naar de gelijkmaker. Toen Kortland zich revancheerde en weggestuurd werd met rood leken de bezoekers voor een haast onmogelijke opdracht te staan. Cappellen scoorde op vijf minuten echter tweemaal via Devic en kon daarna met het inbrengen van Dekkers achterin de boel gesloten houden. Na een bewogen einde kon Cappellen, dat Geeraerts zag uitvallen met een hoofdwonde de volle pot meenemen vanuit het Brusselse. Volgende week zaterdag speelt Cappellen haar eerste thuiswedstrijd onder kunstlicht; tegenstander is Maldegem.