Stadion: Pierre Cornelisstadion
Leuk duel tussen VCE Aalst en Turnhout
Dirk Pieters

Aalst en Turnhout deelden de punten. Beide ploegen mochten tevreden zijn met deze terechte uitslag.

Na enkele seconden kreeg Aalst al een reuzenkans, Lecompte kwam alleen voor doel maar twijfelde te lang bij de afwerking. Nog in dezelfde minuut moest doelman Horsten zich reppen om een vrije trap van De Langhe uit doel te houden. Na een kwartier kwam Turnhout opzetten. Sanou tikte de bal naar Versavel die simpel kon afwerken, 0-1 voor de bezoekers.

Vanaf dan was het al Aalst wat de klok sloeg en een doelpunt hing in de lucht. Enkel doelman Horsten dacht er anders over. Op een kopbal van Van Belle haalde Horsten uit met een fantastische reflex en toen hij even later geklopt leek, stond Govaerts aan de tweede paal om de bal terug het veld in te jagen.

In het begin van de tweede helft nam Turnhout het heft terug in handen. Na een combinatie Versavel - Van Lint wachtte deze laatste iets te lang om te schieten. Jan De Langhe kreeg verschillende grote kansen, maar faalde telkens bij de afwerking. Met nog een kwartier te spelen zette Aalst een mooie aanval op en de ingevallen Cordier kopte de verdiende gelijkmaker binnen. De stand stond terug in evenwicht.  Vlak voor het einde was het opnieuw Horsten die met een een mooie redding een puntje veilig stelde.

Een zeer leuke wedstrijd met wisselende kansen gaf uiteindelijk geen winnaar aan. Dankzij een  uitstekende doelman Horsten bleven de bordjes in evenwicht. Voor de supporters van beide ploegen was het genieten tot de laatste minuut.