Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Overtuigende zege van Racing
Christophe Rillaerts

Alhoewel het bij momenten met vuur speelde, behaalde Racing Mechelen een verdiende zege bij een verzwakt Rupel-Boom.

We zijn zeven minuten ver wanneer een lange bal van Janssens Mbemba bereikt, Ben legt terug tot bij Van Vlasselaer die het leer over de Boomse doelman tilt. 0-1, Racing op rozen. Niet veel later moet Filston geblesseerd het veld verlaten, meteen het heroptreden van David Nechelput die voor het eerst in twee weken weer bij de selectie werd gerekend. Racing heeft licht veldoverwicht in de beginfase van deze wedstrijd, maar zonder echt gevaarlijk te zijn. De pogingen van Boom beperken zich tot enkele schoten uit de tweede lijn. Naarmate de wedstrijd vordert komt de neo-derdeklasser beter in de wedstrijd, de groenwitte verdediging trekt echter steeds aan het langste eind en kan vaak een nieuwe tegenaanval lanceren via Nico Devos.

Na achtentwintig minuten is het toch wel even schrikken wanneer Tchami een hoekschop maar net over kopt. Op het halfuur kan Nechelput zich doorzetten op rechts, zijn voorzet bereikt Mbemba die hard op de doelman besluit.

We gaan rusten bij een verdiende 0-1- voorsprong, doch Racing speelde geen al te beste eerste helft. De combinaties verliepen vaak wat stroef en er werden te weinig echte kansen bij elkaar gevoetbald. De Steenbakkers boden goed weerwerk, het bleek een moeilijk te ontwrichten geheel, maar doelrijpe kansen bleven uit.

In de beginfase van de tweede helft bereikt een vrijschop van Scheers het hoofd van Hermans, maar die kan de bal niet genoeg kracht meegeven. Een minuutje later alweer groen-wit gevaar vanuit een stilstaande fase: een vrijschop van Vos wordt door Nechelput over het doel gekopt. In de 54ste minuut krijgen we een huizenhoge kans voor Racing: Hermans verlengt een voorzet tot bij Van Vlasselaer die vanuit een scherpe hoek de paal viseert. Net voor het uur is het wel raak: Mbemba wordt door Vos het straatje in gestuurd, zet Boom-verdediger De Doncker in de wind en knalt het leer staalhard voorbij doelman Engelborghs. Nog geen twee minuutjes later speelt Lavaert Thijs aan die van kortbij het leer tegen de netten knalt. 1-2, een déjà-vu- gevoel...

In tegenstelling tot vorige week koos Racing desondanks nog steeds voor de aanval. Vos heeft de 1-3 aan de voet maar de hand van Engelborghs weerhoudt hem van een doelpunt. Een kwartier voor tijd mag Nechelput alleen op doel afstevenen, Putje wacht net iets te lang om af te drukken en wordt afgestopt.
De daaropvolgende hoekschop wordt door de Boomse verdediging slecht ontzet. Nechelput aarzelt niet en haalt uit, de bal wijkt eventjes af, Engelborghs op het verkeerde been en 1-3 voor Racing. De ijverige Nechelput dolt nog even met een Boomse verdediger om daarna de perfecte voorzet richting Simeons af te leveren. De pas ingevallen Simeons bewijst het scoren niet verleerd te hebben en tikt de bal koelbloedig naast Engelborghs. Alweer weet Boom meteen te reageren: Scheers stopt Bousba binnen de 16-meter foutief af, Tchami mildert tot 2-4. Even voor affluiten mag ook Racing het vanaf de stip proberen nadat Gloub Simeons een ferme tik in de ribstreek verkocht. Scheidsrechter Colemonts aarzelt niet en trekt meteen rood. Vos plaatst zich achter de bal maar Engelborghs pakt.