Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stadspark Turnhout
Derde nederlaag voor Turnhout
Rita De Meyer

Turnhout leed zijn derde nederlaag op rij. Sanou was 16de man en moest na de opwarming de tribune in waar ook Janssens zat. De geschorste Loyens werd, zoals te verwachten was, vervangen door Van Rooy. Arouna behoorde terug tot de kern en startte op de bank.

Het begon uitstekend. Nederlander Van Hemert trok voor en zijn landgenoot Jusic zette Turnhout al zeer snel op voorsprong. Torhout voetbalde goed mee en dreigde via kopbal van Desutter. Na 19' kwamen de groen-zwarten langszij via een kopbal van Vandendriessche. Toch was het Turnhout dat met een voorsprong de rust inging. Na een hoekschop haalde Moons uit en Gorts kon via de rebound scoren.

Het begin van de tweede periode was Torhouts getint. Van 2-1 ging het binnen de drie minuten naar 2-3. Dewaele, met een formidabel vluchtschot, en de ingevallen Bevernage waren de goalgetters. Bevernage had een tweede zit en hierdoor is hij pas sinds begin september aan het trainen. Omwille van deze reden begon de Torhoutse spits vanop de bank. Aan doeltreffendheid heeft hij echter niet ingeboet.

Turnhout knokte, zocht met man en macht naar de gelijkmaker maar dit resulteerde enkel in veel balbezit en weinig doelkansen. Een schot van Van Hemert ging net naast en een pegel van Claes ging via de vingertoppen van de bezoekende doelman in hoekschop. Leys had intussen Diensi vervangen door Arouna en Van Hemert door Govaerts. De Turnhoutse druk hield aan en de gelijkmaker hing in de lucht. Jusic was er zeer dicht bij maar hij trapte over. De gelijkmaker kwam er zeven minuten voor affluiten via een owngoal.

De Binken gingen nog naarstig op zoek naar de overwinning maar, net als vorige week, viel de winninggoal net voor affluiten aan de overzijde. De kleine Delrue knikte nummer vier tegen de netten.

Alweer een nederlaag voor Turnhout. Met een 1 op 12 kan men enkel spreken van een mislukte seizoensstart. Drie keer werd er verloren met het kleinste verschil en twee keer werd dit verschil in de slotminuten vastgelegd.