Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Woluwe Zaventem Stadion
Woluwe-Zaventem neemt vlot afstand van Aalst
Rombaux Gunther

Eendracht Aalst liep op het veld van KV Woluwe-Zaventem zijn tweede nederlaag op van het seizoen, het ging met 3-0 de boot in tegen een goed georganiseerd Zaventem.

De aanwezige toeschouwers kregen een vrij zenuwachtige beginfase voorgeschoteld waarin er weinig of geen doelgevaar te noteren viel. De eerste kansen van de partij waren voor de thuisploeg via Kevin Stuckens, op een eerste poging van de spits moest doelman De Veirman redding brengen en ook op zijn tweede poging via een vrije trap kende Stuckens geen succes. Zaventem bleef voor het gevaar zorgen en op hoekschop kwam het dichtbij de openingstreffer, de vrijstaande Gerd Hermans mikte zijn kopbal echter naast. Op het eerste Aalsterse gevaar was het een half uur wachten, op aangeven van Lord besloot Kevin Franck voorlangs. De beste kans voor de rust was nog voor de thuisploeg, Kevin Janssens mocht volledig ongedekt op doel koppen maar deze poging mistte echter de goede richting.

Na de rust en een grappige noot van de lokale speaker, die een oproep deed aan de bestuurder wiens wagen om onverklaarbare redenen in een gracht stond geparkeerd, zagen we hetzelfde spelbeeld. Aalst probeerde zijn wil op te dringen maar Woluwe-Zaventem toonde zich duidelijk sterker in de duels wat zich op het uur vertaalde in een verdiende voorsprong voor de thuisclub. Na een verre uithaal kwam de bal via de paal in de voeten terecht van Stuckens die beheerst de 1-0 op het bord plaatste. Even later moesten de Ajuinen met tien verder nadat Van Den Brande verbaal in de clinch ging met de scheidsrechter, wat hem een tweede geel kaart opleverde. Deze man meer situatie speelde in het voordeel van de thuisploeg die de partij nu helemaal naar zich toetrok. Zeven minuten voor tijd kon de ingevallen Etumba de score verdubbelen nadat hij een hoekschop in doel werkte met het hoofd. Aalst moest de kelk tot de bodem ledigen want in de slotminuut plaatste Van Den Broeck met een goed geplaatste kopbal de stand op 3-0.

KV Woluwe-Zaventem  klimt door zijn goede competitiestart op naar de tweede plaats in de rangschikking terwijl Aalst uit een ander vaatje zal moeten tappen wil het een rol van betekenis kunnen spelen in het titeldebat.