usgUnion SG
oudSV Oudenaarde
0-1
0-2
93' Koen Versyp (pen)
18-jarige Pareyn brengt  KSV Oudenaarde op rand van delirium

In een fel betwiste wedstrijd trok KSV Oudenaarde in de slotfase het laken naar zich toe. Het won met 0 - 2 bij Union. De pas ingevallen 18-jarige Paryn werd de held van de match.

Oudenaarde begon het best aan de wedstrijd, met meteen een kans voor Schamp. Mathias verkoos zelf te schieten in plaats van de gevolgde Dejonkcheere te bedienen. Doelman Kudimbana bracht zichzelf nog bijna in de problemen door de bal knullig te lossen. Het eerste wapenfeit van Royale Union was een zware charge van de beresterke Traoré op doelman Malfait, die meteen geel kreeg. KSVO bleef gaan en Versyp werd mooi vrijgespeeld, maar zijn harde knal stierf uit op de onderkant van de lat. De thuisploeg, met nochtans enkele technisch sterke individuen, kreeg geen aanval in elkaar geknutseld en probeerde het met wat schuchtere afstandspogingen waarbij doelman Malfait zich niet hoefde vuil te maken. Aan de overkant werd een hoekschop van Devleeschauwer van de lijn gekeerd. Thuisdoelman Kudimbana gaf vooral in de beginfase een erg onzekere indruk, zeker in het uitvoetballen. Zo lag een slecht weggewerkte bal van hem aan de basis van een vrijschop die door Schamp mooi naar de benedenhoek werd gekruld, maar met een schitterende reflex maakte hij zijn foutje goed. Op het halfuur was er dan plotseling wel gevaar voor de thuisploeg toen op een inworp Selemani zich knap vrij draaide en hard inschoot, maar nu was het Malfait die een prima redding in huis had. Op een mooie actie van Versyp kon de thuisportier verder onheil voorkomen en in het zicht van de rust had hij een heel goede redding in huis op een schot van Dejonckheere, die een slechte terugspeelbal onderschepte. In de slotminuut werd Dejonckheere, die alleen op doel dreigde af te gaan, heel verdacht van de bal gezet maar de ref gaf geen krimp en zo werd er gedraaid met een brilscore. Daar mocht vooral de thuisploeg gelukkig mee zijn.

KSVO begon de 2de helft op dezelfde manier waarop het de eerste helft begon. Na een mooie voorzet van Devleeschauwer, stuitte Koen Versyp opnieuw op de doelman en even later miste ook Dejonckheere van dichtbij, na een mooie actie van Schamp op links. De bezoekers hadden echter veel brandstof verbruikt in de eerste periode en verloren langzaam de controle over het middenveld. Union werd dominanter en kreeg ook kansen. Malfait pakte uit met een knappe reflex op een harde schuiver en Ngolok miste onbegrijpelijk toen hij van dichtbij naast het doelkader besloot. Aan de overkant werd een kopslag van Raes, na hoekschop, opnieuw van de lijn gekeerd. Devleeschauwer moest hinkend naar de kant en KSVO kreeg het nu echt moeilijk met het nu wel op toerental zijnde Union. Malfait keepte echter secuur en heerste ook in het luchtruim op de hoge ballen. De aartsgevaarlijke Traoré was moeilijk af te stoppen, maar koos al te vaak voor persoonlijk succes. Aan de overzijde viseerde Versyp met een plaatsbal de verste hoek, maar doelman Kudimbana pakte uit met een Kopa-redding. Bij Union was het vet ondertussen ook van de soep en toen iedereen zich  verzoende met een doelpuntenloos gelijkspel, pakte KSVO plots uit met een enig mooie aanval. Via Larbie en Schamp werd Versyp weggestuurd op links. Koen gaf de perfecte voorzet naar de pas ingevallen Lucas Pareyn, die in één tijd op de binnenkant van de paal knalde, maar in de rebound trof hij wel raak met een botsende bal. Dolle vreugde in het bezoekende vak, zware ontgoocheling bij de parkbewoners. In de ruim 4 minuten blessuretijd, moest Malfait nog uitpakken met een sterke save op een schot in de benedenhoek, maar op de hierop volgende counter ging Versyp alleen op de doelman af en werd neergetrokken: strafschop en rood voor Ngolok. Versyp nam de strafschop zelf en legde beheerst de eindstand vast.

Doelpunten:

89’ Pareyn: 0 – 1,

94’ Versyp: 0 – 2 (penalty).