Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse boekt zuinige zege.
Michiel Delagrange

Frederik Frans heeft Lierse een zuinige overwinning tegen Hamme bezorgd. De Pallieters blijven in het spoor van koploper Sint-Truiden.

Lierse eiste de bal onmiddellijk op, maar kon het overwicht echter niet omzetten in doelrijpe kansen. De thuisploeg moest zich tevreden stellen met enkele afstandsschoten van Cavens, Radzinski en Rimkus. Hamme hield het achteraan goed dicht en hoopte op een sporadische tegenprik om Kujovic om te bedreigen. Tevergeefs. Net voorbij het half uur kwam de thuisploeg dan toch op voorsprong. Frans werd op een hoekschop moederziel alleen gelaten en kopte de 1-0 tegen de touwen. Een vorige kopbal strandde op het dak van het doel. De Lange was net voor rust dicht bij de gelijkmaker. De Graef redde op de lijn.Lierse liet na de rust de kans liggen om de wedstrijd te beslissen. Een doelpunt van Cavens werd afgekeurd voor buitenspel en Rimkus testte de vuisten van Deprez. Wanneer Rimkus de bezoekende goalie dan toch versloeg, spatte zijn schot uiteen op de paal. Cavens kopte van dichtbij op Deprez.De Lange zorgde op de tegenaanval nog bijna voor het deksel op de neus. Hij zette de geel-zwarte defensie volledig in de wind, maar stuitte dan op een attente Kujovic. Frans was goed gevolgd om de rebound uit het lege doel te halen.Lierse speelde met vuur, maar de zege kwam niet meer in gevaar. De jongens van Herman Helleputte boekten hun vierde overwinning op rij en zijn al sinds 20 september ongeslagen. Een uitstekende reeks om met een goed gevoel de winterstop in te gaan en de voorbereiding op de topper tegen Antwerp aan te vatten. Hamme blijft onderin het klassement sukkelen.