Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse kent geen probleem tegen Tienen
viki meeuwis

Zaterdagavond kregen Lierse de ploeg uit de suikerstad, Tienen, op bezoek. Lierse deed een goede zaak want het zette Tienen opzij met 4-1.

Lierse begon gretig aan de wedstrijd maar het zou tot in de vijfentwintigste minuut duren vooraleer de eerste goal viel. Een goede actie van Frédéric Frans bracht de bal tot bij Kevin Janssens die Radzinski bediende. Die kreeg alle tijd op het middenveld en kon de bal knap in de rechterhoek knallen. Lierse begon van dan af kans na kans bij elkaar te spelen. De enige keer dat tienen aan de bak kwam was na een vrije trap van David Vandecauter, die tegen zijn ex-club speelde. Net voor het einde van de eerste helft viel het tweede doelpunt. Het begon met goed samenspel tussen Radzinski en Cavens die de bal voor het doel klaarlegde. Yoni Buyens, die een heel goede partij speelde, vooral in de eerste helft, mocht de klus klaren. Doelman Schuermans stond erbij en keek ernaar.

Na de pauze was de wil om te scoren nog steeds aanwezig bij de Pallieters. Zo kreeg Kevin Janssens meteen een goede kans maar dit keer stond doelman Schuermans in de weg. Tienen probeerde wel maar kwam er nooit echt door op een enkele kans na. Dufoor kreeg de bal onverwacht aangereikt maar kon enkel hoog over doel schieten. Lierse greep echter elke kans die het kreeg, zo kon Radzinski gevaarlijk uithalen en moest Schuermans alles uit de kast halen om de bal uit doel te houden. Gary De Graef zag zijn schot weggewerkt door de verdediging van Tienen. Lierse combineerde goed en dat leverde een deel kansen op, onder andere voor Wahed en Radzinski. Cavens kreeg nog de beste kans die echter hoog over doel ging.

Twintig minuten ver in de tweede helft viel het derde doelpunt. Samir kreeg de bal netjes aangereikt via een verdediger van Tienen. De Egyptenaar stuurde de bal verder naar Wahed die op zijn beurt Radzinski wist te bereiken. De Canadees aarzelde niet en trapte de bal in de kruising, Lierse had nu een 3-0 voorsprong. De 4-0 leek niet veraf na een goede pass van Buyens op Cavens maar de lob ging net over het doel heen. Schuermans kon mooi redding brengen na een doelpoging van Wahed. Tienen was vastbesloten om de situatie recht te zetten en kreeg tien minuten voor tijd de gedroomde kans. De Lierse verdediging was te laat om te verhinderen dat Thomas Nelis, na een pass van Thys, de bal in doel kon schieten. Het was 3-1.

Tienen leek even op de helft van Lierse te gaan bivakkeren maar de Pallieters gaven zich niet gewonnen. Cavens kreeg tot twee keer een kans op doel maar slaagde er niet in om de bal tegen de netten te knallen. In de slotfase kon Cavens revanche nemen. Kevin Janssens wist de bal mooi tussen de verdediging tot bij Cavens te brengen, die geheel vrij stond. Cavens speelde de bal beheerst richting doel en wist zo keeper Schuermans te verschalken. Lierse won de partij dus met 4-1.

Met de 1-0 winst van Sint Truiden op Oostende blijft Lierse, met een wedstrijd meer gespeeld, op twee punten van Sint Truiden staan.