dooFC Doornik
lieLierse SK
Sebastien Dorizon (pen) 22'
1-1
2-1
Datum: 21/02/2009 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Stade Luc Varenne
Lierse onderuit in Doornik
Ronny anthonis
| 0 reacties
Lierse onderuit in Doornik
Foto: © SC

Doornik heeft dit weekend een een einde gemaakt aan een mooie reeks van Lierse. Zo verloor Lierse voor het eerst op verplaatsing en verloor het voor het eerst in maar liefst 19 wedstrijden. Boosdoeners waren Dorizon, Moussi en... scheidsrechter Pots.

Lierse kwam al heel vroeg in de match op voorsprong via een enige mooie baltoets van Egyptenaar Samir. De thuisploeg was allerminst onder de indruk en voetbalde aardig mee. Het gevaar kwam vanop stilstaande fases, eerst werd een bal nog door een Lierse-verdediger van de lijn gehaald, maar dit bleek uitstel van executie. Na twintig minuten kon Doornik gelijkmaken, al ging dat niet van een leien dakje. De bal ging er wel in, maar de assistent-scheidsrechter had een handsbal van Dreesen gezien. Het doelpunt werd afgekeurd en de bal werd door scheidsrechter Pots op de stip gelegd. Onbegrip bij iedereen, Lierse-spelers incluis, maar Dorizon kon de strafschop alsnog omzetten. 

Een vanaf dan gevleugeld spelende thuisploeg kon Lierse voor rust uittellen, maar doelman Kujovic gooide lijf en leden in de strijd om de bal uit doel te houden. Ook leek duidelijk dat scheidsrechter Pots wel in een heel vreemde bui was. In eenzelfde fase miste hij een handsbal van een Doornik-speler, enkele seconden later liet hij een duidelijke aanslag van Lierse-verdediger Tshiala onbestraft. Net voor rust hield Doornik-goalie Martin Lierse van een gemaakte treffer, Cavens bleef kalm, maar een goeie reflex van Martin voorkwam de voorsprong voor de bezoekers.

Net na rust was het alweer Jurgen Cavens die een doelpunt verzuimde te maken, zijn gekruisd schot stierf langs de verkeerde kant van de paal. De wedstrijd ging goed over en weer en ook Doornik kon dreigen. Mouissi kon gebruik maken van de ruimte en knalde met een onhoudbaar schot de bal in de kruising. De voorsprong was het uitgelezen signaal voor Doornik om aan zijn geliefkoosde countervoetbal te beginnen. Het was echter Lierse dat de teugels in handen nam en aan een vroeg slotoffensief begon. Dit werd ingeleid door een mooi hakje van Cavens. Doelman Martin was niet van plan zich op zijn verjaardag te laten verrassen en had een ultieme reflex in huis.

Drama dan voor Lierse zo'n twintig minuten voor tijd. Garry de Graef kon zich sterk doorzetten en Cavens bereiken. De spits werd duidelijk vastgehouden en op de knieën gedwongen door Di Tullio, maar Pots deed alsof zijn neus bloedde. Amper enkele minuten later kwam er alweer een betwistbare strafschopfase met alweer Jurgens Cavens in de hoofdrol. De spits wou afdrukken met zijn goeie linkervoet toen hij aangetikt werd op zijn steunbeen. De lijnrechter had deze keer zoals in de eerste helft weer eens strafschop gezien, Pots negeerde echter het signaal van zijn assistent tot grote woede van trainer Helleputte

Door het verlies van Lierse in Doornik kon STVV tot vijf punten uitlopen op Lierse. Doornik, de ploeg met zowat het kleinste budget in tweede klasse, kreeg Lierse op de knieën, de knappe reeks van de Pallieters werd hierdoor ten einde gebracht. Lierse ontvangt in zijn volgende wedstrijd Eupen, Doornik mag op bezoek bij Beveren. (AN)

Herbeleef FC Doornik - Lierse SK