Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Orphale Cruckestadion
KVSK United wint op Ronse
Niels Hendriks

Ronse heeft op eigen veld met 0-1 verloren van KVSK United. De Limburgers hadden de partij in de eerste helft al kunnen beslissen, maar op het einde had het nog een sterke Sengier nodig om de overwinning te behalen

De eerste kans van de partij kwam er al na twee minuten, Brouwers verscheen alleen voor het doel van Ronse. Maar hij geraakte niet voorbij doelman Cottier. Tien minuten later de eerste dreiging van de thuisploeg, maar Debroyer kopte ver naast. Op het kwartier kreeg opnieuw Brouwers dé kans op de 0-1, ditmaal trapte hij net naast. Ronse kreeg nog een kansje via een afstandsschot van Guelsifi dat over en naast ging. Vijf minuten voor rust een erg knappe actie van Azevedo vanop rechts, de 17-jarige bracht voor en Jeroen Ketting stond klaar om de 0-1 binnen te duwen. Het twaalfde doelpunt van het seizoen voor de Nederlandse spits.

Na rust was het opnieuw Brouwers met twee mogelijkheden voor United, maar het was niet de dag van ‘Mister United’. Op het kwartier trapte Dufour van ver naast, zo bleef het maar 0-1 voor United. Ronse geraakte maar amper in de buurt van Sengier en United controleerde de partij. Zes minuten voor het einde kwam de ingevallen Caramazza dichtbij de 0-2, maar Cottier hield Ronse in de wedstrijd. Nog geen twee minuten later had opnieuw Caramazza een snelle counter moeten afwerken. En United kreeg nog bijna het deksel op de neus, maar Sengier hield Debroyer met een knappe redding van de gelijkmaker. Nog geen minuut later moest Sengier opnieuw ingrijpen.

Zo bleef het 0-1 voor KVSK United, een verdiende overwinning voor de Limburgers. Toch had de partij veel sneller beslist moeten zijn gezien de vele kansen. Want op het einde kwam Ronse nog erg dichtbij de 1-1. Dit Ronse blijft echter achter met een 0 op 12.