Speeldag: Speeldag 34
Stadion: Stade Yvan Georges
Lierse verslikt zich in Virton
Ronny anthonis

Virton heeft zaterdagavond een mokerslag uitgedeeld aan Lierse. Het werd uiteindelijk 2-2. De titelkandidaat staat nu mede door de zege van STVV tegen Waasland op vijf minuten van de Truienaars.

Lierse werd in de beginfase verrast door het snelle agressieve spel van de thuisploeg. Dat resulteerde ook al snel in een doelpunt. Al na 4 minuten kon Koita vrij inkoppen aan de tweede paal. Nog geen minuut later kon Radzinski (foto) even vrij aan de tweede paal binnentikken, na vijf minuten al stond het 1-1.

Cavens niet efficiënt

De wedstrijd viel een beetje stil, maar het was toch vooral Lierse dat op zoek ging naar de voorsprong. Hoofdrolspeler was Jurgen Cavens, die tot twee keer tot een opgelegde kans niet wist te benutten. Ook Virton kwam nog één keer in de eerste helft bij een treffer. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke vrije trap van Hareau dwong Kujovic nog tot een nodige ultieme redding.

De tweede helft bracht nog meer animo dan de eerste. Lierse kwam het beste uit de kleedkamer en kon dreigen via een schot van Wahed, doelman Hurbain moest lossen maar Cavens kwam enkele centimeter te kort om de rebound binnen te tikken.

Het doelpunt hing in de lucht en viel op het uur. Eerst kon Buyens koppen, maar zijn poging werd van de lijn gehaald, Radzinski kon in de herneming wel scoren: 1-2. Niet veel later kwam dé kans voor Lierse om de voorsprong uit te diepen. De Witte dweilde mooi de linkerflank af, maar werd uiteindelijk foutief gestopt in de grote rechthoek.

Dubbele strafschop

Een logische strafschop was het gevolg. Strafschopspecialist Jurgen Cavens mocht na een eerste misser de strafschop hernemen van ref Saadouni. Doelman Hurbain, die bij de eerste poging te snel van zijn lijn kwam, toonde zich echter ook de tweede keer meester over de situatie en redde opnieuw.

Het signaal voor Virton om in de eigen kansen te gaan geloven. De druk werd opgevoerd en loonde ook als alweer de onvermijdelijke Koita die na wat duw en trekwerk vooraf De Witte van zich af kon schudden en zo vrij kon inschieten.

Tsunami aan kansen

Met nog 20 minuten te gaan schakelde Helleputte over tot een meer aanvallende formatie met drie wissels op korte tijd. Virton loerde op de counter en kreeg drie mooie kansen. Evenveel keer ging het mis. Ook aan de andere kant werd het enkele keren heel warm. Zo moest Hurbain heel zijn hebben en houden in de strijd gooien om Kevin Janssens van een doelpunt te houden.

In de absolute slotfase kwamen er nog twee grote kansen voor Lierse met telkens Bojovic in de hoofdrol. Eerst mocht hij alleen op wandel maar werd hij op de enkel getorpedeerd. De ref had duidelijk geen herhalingen want hij gaf zowaar Bojovic zelf geel voor een schwalbe, een erg ongelukkige beslissing voor Lierse. De bezoekers kregen nog een ultieme kans in de 93ste minuut, Cavens kwam scherp voor doel, besliste om af te leggen op Bojovic maar maar zijn pass was te hard en werd voor de neus van Bojovic weggewerkt.

Lierse bleef steken op een 2-2 in Virton wat eigenlijk gelijkstaat aan achteruitgang want STVV faalde niet tegen Waasland. De achterstand van vijf punten lijkt nu een onoverbrugbare kloof. (KS)