Speeldag: Speeldag 37
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Ketting telt Hamme uit in halfuur
Niels Hendriks

KVSK United heeft zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. Het won vlot met 3-0 van VW Hamme. Jeroen Ketting werd de matchwinnaar met twee doelpunten en een assist.

De thuisploeg begon uitstekend aan de partij. Al na acht minuten kopte Jeroen Ketting een corner tegen de netten, 1-0. Enkele minuten later een knappe actie van Ketting, Robby Van de Weyer kon de assist van de Nederlander makkelijk benutten, 2-0. United bleef in de aanval trekken, opnieuw Ketting kon profiteren van mistasten achterin bij Hamme. Maar doelman Deprez stopte Ketting foutief af op de rand van het strafschopgebied. Ketting, die voor de partij nog de Gouden Schoen kreeg van de supporters, trapte zelf de strafschop tegen de netten. Vlak voor rust kreeg ook Hamme nog de kans om vanop elfmeter te scoren, maar De Smet knalde tegen de paal. Zo bleef het 3-0 aan de rust.

Na rust controleerde KVSK United rustig de wedstrijd. Toch kwam Hamme nog enkele keren dichtbij een doelpunt via Kestens en Lacroix. De grootste kans op de gelijkmaker kregen de bezoekers even voor het einde toen ref Loeman weer een strafschop toekende. Maar thuisdoelman Sengier redde de penalty. United maakt nog een waterkans op de eindronde terwijl Hamme de eindronde tegen de degradatie niet meer kan ontlopen.