Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Zegereeks Lierse eindigt in Lommel
Niels Hendriks

Na vijf zeges op rij raakte Lierse SK niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij KVSK United. De Pallieters kwamen zelfs goed weg met dit gelijkspel, maar het blijft hierdoor wel ongeslagen.

De thuisploeg begon sterk aan de partij en Jeroen Ketting knalde vanop 30 meter tegen de paal, pech voor de Nederlandse spits. Na 25 minuten stuurde Wahed de snelle Radzinski diep, Pinxten verkeek zich op de bal en Radzinski kon er 0-1 van maken. United was van slag door de achterstand en Lierse nam het heft over en ging opzoek naar de 0-2. Vijf minuten voor rust mocht Matthys alleen op Sengier afgaan. De doelman kon de bal uit de voeten van Matthys slaan, maar Serge Gumienny legde de bal toch op de stip. Cavens kon Lierse op 0-2 brengen, maar Sengier stopte net zoals tegen Dender de elfmeter. Zo bleef het 0-1 aan de rust, een verdiende voorsprong voor de bezoekers.

United begon ook sterk aan de tweede helft. En ditmaal was het wel raak voor Ketting, hij kopte een voorzet knap tegen de netten, 1-1. Even later verscheen Cavens alleen voor doel maar was te verbaasd om af te werken. Vanaf dan was het al United dat de klok sloeg, maar ondermeer Oost en Brouwers slaagde er niet in om Kujovic te passeren. Acht minuten voor het einde trapte Brouwers vanop de rand van het strafschopgebied wel knap de 2-1 binnen, maar Gumienny had al gefloten voor een fout van Pinxten op Mensah. Dit tot groot ongenoegen van de thuisaanhang, hierop floot de geplaagde Gumienny de partij af na exact 90 minuten ondanks verschillende wissels en blessures.

Lierse had de partij voor rust kunnen beslissen. Maar in de tweede helft kon het amper één keer dreigen waardoor het uiteindelijk nog erg blij mocht zijn met deze puntendeling.