antAntwerp
lieLierse SK
Datum: 17/03/2010 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Bosuil
Wahed schenkt Lierse belangrijke driepunter
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Wahed schenkt Lierse belangrijke driepunter
Foto: © SC

Antwerp en Lierse bevinden zich in het oog van de storm. P-magazine pakte dinsdag uit met het bericht dat beide ploegen betrokken zijn in een omkoopschandaal. Het lot had een leuk extraatje in petto en zette de clubs een dag later recht tegenover elkaar.

De geruchten over wedstrijdvervalsing hangen als een zwarte schaduw over tweede klasse, waar het financieel al heel zwaar is om te overleven. Antwerp en Lierse  slaagden er in de streekderby echter niet in om de extrasportieve problemen van zich weg te spelen. Het oogde allemaal heel slordig en Lierse toonde weinig enthousiasme om de terugkeer naar eerste klasse te bewerkstelligen.

De wedstrijd begon nochtans goed met enkele kansen aan beide kanten. Vincent Van Trier hield met een knappe reflex Jurgen Cavens van een doelpunt. Aan de overkant had Kevin Oris altijd moeten scoren, maar de aanvaller mikte een vrije schietkans over de kooi van Vladan Kujovic.

Een doelpunt van Abdel Wahed deed twintig minuten voor tijd de wedstrijd dan toch openbreken. Een kopbal van Roel Van Hemert werd eerst nog van de lijn gehaald. De bal belandde uiteindelijk voor de voet van de voet van Wahed en de Egyptenaar gaf met een laag afstandschot Van Trier geen schijn van kans.

Plots was er meer animo in de wedstrijd en ging het spel goed over en weer. Antwerp was nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar blijft puntenloos achter. Wahed schoot in de slotminuut de 2-0 nog recht op Van Trier. Lierse pakt belangrijke punten in de strijd om de titel.

Herbeleef Antwerp - Lierse SK