rwdmRWDM
lieLierse SK
Datum: 19/09/2009 20:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Edmond Machtensstadion
Brussels en Lierse delen de punten
Filip Van der Elst
| 0 reacties
Brussels en Lierse delen de punten
Foto: © SC

De toeschouwers in Brussels-Lierse zagen een aangenamere match dan de 0-0-uitslag doet vermoeden: beide ploegen namen elk één helft voor hun rekening, maar de twee doelmannen keepten een puike partij.

Lierse nam meteen de partij in handen en kon al na veertig seconden op voorsprong klimmen, maar Matthys mikte voorlangs. De Oost-Vlaming bleef voor gevaar zorgen, en wat later lag Werner de openingstreffer in de weg. Brussels had het moeilijk, maar kon op het halfuur toch het evenwicht herstellen. Veselinovic knalde een vrije trap hard op Kujovic, en kort voor rusten kreeg Phiri nog een uitstekende kans, maar hij schoot van dichtbij voorlangs. Na 45 minuten stond de 0-0 echter nog steeds op het bord, waar men bij Brussels zeker niet ontevreden over mocht zijn.

Een ander beeld na de rust: Brussels trok nu het laken naar zich toe en werd de gevaarlijkste ploeg. De beste mogelijkheid was voor Coppin, die het straatje werd ingestuurd maar op Kujovic mikte. In de rebound besloot Tohoua, ex-Lierse, naast. De Ivoriaan kreeg nog twee uitstekende mogelijkheden: eerst rondde hij een lange run af met een door Kujovic gepareerd schot, en in de slotminuten tikte hij de bal van dichtbij over doel. Tussendoor kwam Radzinski voor de thuisploeg nog dicht bij een winnende treffer, maar ook nu pakte Werner uit met een uitstekende redding. Beide ploegen deelden aldus de punten: al bij al een terechte uitslag na een erg spannend duel.

Herbeleef RWDM - Lierse SK