Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stade Charles Tondreau
Brussels verliest nog eens
Filip Van der Elst

Na een mooie 11/15 moest FC Brussels zaterdagavond nog eens de duimen leggen. Een knokkend Brussels maakte, na een vroege achterstand, wel aanspraak op een puntje, maar een tweede doelpunt kort voor tijd bleek de doodsteek.

Bij Brussels begon een nog niet helemaal fitte Lutula op de bank, en dus stond Coppin voor de tweede week op rij in de basis. De thuisploeg begon het best aan de partij: Jarju mikte eerst over, maar vond een minuutje later dan toch de weg naar de netten met een prachtige omhaal (1-0). Brussels kwam daarna beter in de wedstrijd, maar kansen bleven schaars in een bleke eerste helft. Peersman bokste ei zo na een bal in eigen doel, en Veselinovic kopte over. In de laatste vijf minuten werd Brussels dan toch eindelijk echt gevaarlijk: een poging van de doorgebroken Veselinovic werd van de lijn gekeerd, en Peersman tikte een gevaarlijke kopbal van Coppin in hoekschop.

Na de koffie probeerde rood-zwart het laken naar zich toe te trekken, met wisselend succes. Een schot van de volledig vrijstaande Le Postollec werd afgeblokt, aan de overkant hield Werner de bedrijvige Diane van een doelpunt. Meteen erop schoot diezelfde Diane ook nog eens voorlangs. Zowel Veselinovic als Phiri kregen enkele minuten later een mooie kopkans, maar ze mikten beiden naast het doel. Nadien werden kansen opnieuw zeldzamer, hoewel Brussels verbeten op zoek bleef gaan naar de gelijkmaker. Het doelpunt viel echter aan de overkant: een mooi opgezette actie tussen ex-Brusselaars Sanogo en Zola resulteerde in een doelpunt van de kleine Congolees (2-0). Brussels leek uitgeteld, maar de ingevallen Anthony Cabeke zorgde vijf minuten voor tijd dan toch nog voor wat hoop in de Brusselse harten met zijn eerste van het seizoen (2-1). Het Brusselse slotoffensief  haalde echter niets meer uit, twee hoekschoppen en een vrije trap vanop een gevaarlijke plek ten spijt.