Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Freethiel
Antwerp pakt met tien punt op Beveren
Dirk Pieters

Vrijdagavond stond er al één wedstrijd op het programma in de tweede klasse. Beveren kreeg het bezoek van Antwerp en kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel op eigen veld.

Beveren begon uitstekend en stond al na twintig minuten spelen op een 2-0 voorsprong. De bezoekers kwamen nooit in het spel voor en pas twee minuten voor de rust kreeg Phibel een eerste kans. De verdediger kopte over en zo mocht Beveren gaan rusten met een verdiende dubbele voorsprong.

Na de pauze begon de Great Old uitstekend. Na amper één minuut knalde Oris de 2-1 op het bord. Beveren vergat het nadien tegen tien Antwerpspelers, na een rode kaart voor Phibel, af te maken. De thuisploeg kreeg nog twee niet te missen kansen, maar deed dat toch. In de slotfase kreeg de ploeg van Johan Boskamp het deksel op de neus. Tisza maakte vijf minuten voor tijd de 2-2.

Antwerp staat zevende in het klassement met twaalf punten. Beveren staat pas dertiende, het heeft zes punten. (AN)