Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Stayen
Sint-Truiden en Tubeke handhaven zich in subtop

Sint-Truiden en Tubeke hebben hun wedstrijd in de tweede klasse vanavond gewonnen. In de topper onderin de klassering tussen Brussels en Wezet was er geen winnaar.

Sint-Truiden – Oudenaarde 2-0

Sint-Truiden won vrij makkelijk tegen Oudenaarde, dat voor het eerst zonder Schamp aan de bak moest. Daardoor hebben de bezoekers offensief zeker aan sterkte moeten inboeten, wat ook duidelijk werd tijdens de wedstrijd op Stayen.

Halfweg de eerste helft bracht Kotysch de thuisploeg op voorsprong, waarna het lange tijd stil bleef in Limburg. Pas in de slotminuut kon Pruno de zege veiligstellen.

Sint-Truiden komt zo terug op de zevende plaats terecht in de stand. De Limburgers hebben ook nog een wedstrijd te goed.

Tubeke – Heist 2-1

In Tubeke zat het venijn in de staart. Een kwartier voor tijd stond het nog 0-0, waarna er binnen tien minuten drie keer werd gescoord. Onana wist twee keer te scoren voor Tubeke, tussendoor had Jimmy Fockaert de bezoekers nog even op gelijke hoogte kunnen brengen.

Tubeke wordt zo terug vijfde op zeven punten van leider Oostende.

Brussels – Wezet 1-1

In een levensbelangrijk duel met het oog op het vermijden van de zestiende (barrage)plaats in tweede klasse kon er geen winnaar worden aangeduid. Wezet kwam iets na rust op voorsprong via Lecomte, maar een kwartier voor tijd kon Nahimana Brussels terug op gelijke hoogte brengen. In de stand blijft Brussels twee punten na Wezet staan.

Antwerp – Dessel Sport 0-1

Antwerp pakt een 0 op 12. Het verloor nu ook met het kleinste verschil thuis van Dessel Sport. Al na zes minuten bracht Vansimpsen Dessel op voorsprong. Antwerp moest de hele tweede helft nog met een man minder aan de bak.