Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Het Kuipje
Westerlo mengt zich volop in titeldebat na overtuigende zege
Robby Morren

Westerlo mengt zich weer helemaal in het titeldebat na een ruime overwinning tegen WS Woluwe. De Kemphanen voetbalden heel wat kansen bij elkaar en hielden de boel achterin goed gesloten. Een verdiende 3-0 zege en een gedeelde tweede plaats is het resultaat.

Robby Morren in Westerlo

De partij begon veelbelovend met twee teams die onbevangen voetbalden en dat leverde langs beide kanten doelgevaar op. Owusu dwong Woluwe-doelman Minsart tot een goede redding en Janssens knalde niet zo ver naast. WS Woluwe kon dreigen via Guerenne die door de Westelse defensie kon slalommen maar hij vond doelman Cordier op zijn weg.

Westerlo nam de wedstrijd in handen en op het halfuur was de verdiende voorsprong een feit. Owusu bleef ijzig kalm, omspeelde zijn tegenstander en plaatste het leer tegen de touwen. (1-0)

Owusu en Vandenbergh
Woluwe was aangeslagen maar de Kemphanen lieten enkele uitgelezen kansen op de 2-0 liggen. Owusu kopte tegen de onderkant van de lat, Vandenbergh kopte in de rebound onbegrijpelijk over. Even later mikte diezelfde Vandenbergh vanop een paar meter naast en zo moest Westerlo aan de rust vrede nemen met een 1-0 voorsprong.

Westerlo bleef op zoek gaan naar een tweede treffer en 10 minuten na de koffie stond die ook op het scorebord. Nadat hij al enkele kansen had gemist, trof Vandenbergh nu met een gekraakt schot wel raak. (2-0)

De troepen van Felice Mazzu konden er weinig tegenoverstellen. Dessaer mikte nog naast maar verder gaf de Westelse niets weg en had het spitsenduo Owusu – Vandenbergh nog voldoende mogelijkheden om de score te vergroten. Toch kwam de 3-0 er nog op 4 minuten voor affluiten. Het was aanvoerder Bart Goor die de bal vanop zo'n 20 meter hard over de grond in de rechterhoek knalde.

Dankzij deze overwinning klimt Westerlo naar de tweede plaats in het klassement, op gelijke hoogte van WS Woluwe dat nog wel één wedstrijd minder heeft gespeeld. De afstand met leider Oostende bedraagt 3 punten.