Moeskroen-Péruwelz verliest tegen Aalst
Jens Van der Borght

Moeskroen-Péruwelz verloor vandaag met het kleinste verschil op het veld van Eendracht Aalst. Door dit verlies lijken de Henegouwers te moeten passen in de titelstrijd.

Eendracht Aalst-Moeskroen Péruwelz 1-0

Chris Janssens kreeg in zijn eerste wedstrijd bij Aalst meteen een zware tegenstander voorgeschoteld. In de laatste zeven wedstrijden pakte het team van coach Dos Santos 16 op 21.

Op slag van rust kwam Eendracht Aalst op voorsprong via Glouftsis. 1-0 werd uiteindelijk ook de eindstand waardoor Moeskroen-Péruwelz lijkt uitgeteld voor de titelstrijd. Het staat met nog zeven wedstrijden te gaan op zes punten van leider KV Oostende, dat zondag nog een wedstrijd te goed heeft tegen Boussu-Dour.

KSV Oudenaarde-FC Brussels 1-3

FC Brussels heeft in de degradatietopper aan het langste eind getrokken. Oudenaarde kwam vlak voor rust op 1-0 via Dejonckheere. Maar vlak na rust wist de uitploeg op korte tijd twee keer te scoren via Diop en Tunani. Aalhoul zorgde een kwartier voor tijd voor zekerheid. Dankzij deze overwinning springt de ploeg uit de hoofdstad naar een veilige veertiende plaats.