Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Het Kuipje
Westerlo pakt 15 op 15
Robby Morren

Westerlo heeft zijn opdracht vrijdagavond volbracht. De tweede uit de stand won met 2-0 tegen Eupen dat na een kwartier in de tweede helft met 10 man verder moest. De Kempenaren naderen zo tot op 2 punten van leider Oostende.

Robby Morren in Westerlo

De aanvallende intenties van Westerlo waren van bij het begin van de partij duidelijk met Iachtchouk, Owusu en Gnohéré als aanvalstrio. Het vertrouwen is dan ook groot bij Westerlo dat na de winterstop 19 op 24 pakte na 6 overwinningen, een gelijkspel en een nederlaag. Ook Eupen verloor na de winterstop slechts één wedstrijd. Vorige week nam het nog vlot de maat van Roeselare.

De partij zat lange tijd op slot en Westerlo had het moeilijk om zijn wil op te leggen. Wel veldoverwicht en druk naar voren maar te veel slordigheden in het spel om echt gevaarlijk te zijn. Eupen prikte enkele keren tegen maar op echt doelgevaar was het wachten geblazen tot na het halfuur toen Jens Cools van dichtbij kon besluiten maar hij raakte de bal niet hard genoeg. Minuten later demonstreerde Owusu hoe het wel moet. Hij werd diep gestuurd, hield zijn tegenstander perfect af en knalde het leer vanop de rand van de grote rechthoek buiten het bereik van doelman Deumeland binnen. Het was zijn derde treffer in twee wedstrijden. (1-0)

11 tegen 10
Coach Frank Dauwen had zijn troepen tijdens de pauze duidelijk de opdracht gegeven op zoek te gaan naar een tweede treffer. Westerlo trok voluit de kaart van de aanval en er kwamen mogelijkheden. Toen Diagne na een kwartier in de tweede helft tegen zijn tweede geel karton aanliep werd het heel moeilijk voor Eupen.

De thuisploeg drukte door en na 64 minuten was de dubbele voorsprong een feit. Stijn Minne haalde vanop dik 25 meter hard uit; doelman Deumeland kwam nog met zijn hand bij de bal maar onvoldoende om een treffer te verhinderen. (2-0) De Panda's konden geen enkele keer nog echt dreigen, Westerlo monopoliseerde de bal en boekt een logische overwinning.

Dankzij deze driepunter nadert Westerlo opnieuw tot op twee punten van leider Oostende dat zondag Boussu Dour partij geeft.