tubTubeke
moeMoeskroen
0-1
Datum: 06/10/2013 15:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade Edmond Leburton
Eupen grijpt eerste periodetitel in spektakelmatch
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Eupen grijpt eerste periodetitel in spektakelmatch
Foto: © SC

In tweede nationale stond vandaag de spannende ontknoping van de eerste periodetitel op het programma. Het leek een strijd te worden tussen Eupen en Mouscron Peruwelz en dat werd het ook.

Eupen - Hoogstraten 5-2

In Eupen was het meteen koekenbak voor de thuisploeg. D'Ostillio maakte al na drie minuten de eerste goal. Eupen was meteen virtueel zeker van de periodetitel. Daar stak Koen Gommers tien minuten later wel een stokje voor met een knappe treffer na een lange rush.

Voor de pauze kon Eupen toch opnieuw over Hoogstraten gaan. Schouterden tekende voor de 2-1. Daarna leek het binnen voor de thuisploeg na een rode kaart voor Traore. Hoogstraten kwam vlak na de rode kaart via Roy Van der Linden.

Enkele minuten later zette Kenne dan toch orde op zaken met een knappe omhaal. De veer was gebroken bij de bezoekers en het werd zelfs nog 5-2. Eupen haalde zo de eerste periodetitel binnen, maar eindigde de match ook nog met tien.

Tubize - Mouscron Peruwelz 0-1

Dankzij een goal van Bova was Mouscron Peruwelz enkele minuten virtueel de eerste periodekampioen. Mouscron Peruwelz was echter afhankelijk van het resultaat in Eupen. Het telde voor aanvang van de wedstrijden één punt achterstand op de leider.

Na de snelle goal gebeurde er nog weinig in dit Waalse onderonsje. Mouscron Peruwelz deed wat het te doen stond, maar de periodetitel ging toch richting de Oostkantons.

Sint-Truiden - Antwerp 1-1

Op Staaien hoopte men op missers van Mouscron Peruwelz en Eupen. Zelf moest het dan wel winnen van Antwerp. The Great Old had er zin in en kwam iets na het half uur op voorsprong via Calabro. Hij legde de bal mooi in het hoekje. De wedstrijd was er overigens één met veel sfeer. Maar liefst 8276 toeschouwers woonden de match bij.

Een deel daarvan kon vlak voor tijd dan toch juichen. Invaller Mendez zorgde voor de gelijkmaker. Het bleef uiteindelijk 1-1 in Sint-Truiden - Antwerp.

Opstellingen

Tubeke Tubeke

  Speler G Beoordeel
Vandenbroeck David 90' -
Gevaert Pierre 90' -
Laurent Quentin 90' -
Ambroise Gary 90' -
Liard Philippe 90' -
Kheyari Sofiane 90' -
Heris Jonathan 90' -
Santos Pravos Miguel 90' -
Bailly Leandro 78' -
Doumbouya Lonsana 56' -
Garlito y Romo Shean 56' -
  Bank G Beoordeel
Onana Hervé Ndjana 34' -
Wagner Yannick 34' -
Fossé Jonathan 12' -

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Badri Anice 90' -
Vandendriessche Kévin 90' -
Mohamed Dimitri 90' -
Boli Kévin 90' -
Delacourt Benjamin 90' -
Oukidja Alexandre 90' -
Provoost Vincent 90' -
Altama Sanaa     83' -
Alliotte Sébastien 71' -
Bova Anthony 45' -
Khiter Seïd 11' -
  Bank G Beoordeel
Jakolis Antonio 79' -
Michel Julian 45' -
Turcan Marvin 19' -
Herbeleef Tubeke - Moeskroen