Eupen grijpt eerste periodetitel in spektakelmatch
Sander De Graeve

In tweede nationale stond vandaag de spannende ontknoping van de eerste periodetitel op het programma. Het leek een strijd te worden tussen Eupen en Mouscron Peruwelz en dat werd het ook.

Eupen - Hoogstraten 5-2

In Eupen was het meteen koekenbak voor de thuisploeg. D'Ostillio maakte al na drie minuten de eerste goal. Eupen was meteen virtueel zeker van de periodetitel. Daar stak Koen Gommers tien minuten later wel een stokje voor met een knappe treffer na een lange rush.

Voor de pauze kon Eupen toch opnieuw over Hoogstraten gaan. Schouterden tekende voor de 2-1. Daarna leek het binnen voor de thuisploeg na een rode kaart voor Traore. Hoogstraten kwam vlak na de rode kaart via Roy Van der Linden.

Enkele minuten later zette Kenne dan toch orde op zaken met een knappe omhaal. De veer was gebroken bij de bezoekers en het werd zelfs nog 5-2. Eupen haalde zo de eerste periodetitel binnen, maar eindigde de match ook nog met tien.

Tubize - Mouscron Peruwelz 0-1

Dankzij een goal van Bova was Mouscron Peruwelz enkele minuten virtueel de eerste periodekampioen. Mouscron Peruwelz was echter afhankelijk van het resultaat in Eupen. Het telde voor aanvang van de wedstrijden één punt achterstand op de leider.

Na de snelle goal gebeurde er nog weinig in dit Waalse onderonsje. Mouscron Peruwelz deed wat het te doen stond, maar de periodetitel ging toch richting de Oostkantons.

Sint-Truiden - Antwerp 1-1

Op Staaien hoopte men op missers van Mouscron Peruwelz en Eupen. Zelf moest het dan wel winnen van Antwerp. The Great Old had er zin in en kwam iets na het half uur op voorsprong via Calabro. Hij legde de bal mooi in het hoekje. De wedstrijd was er overigens één met veel sfeer. Maar liefst 8276 toeschouwers woonden de match bij.

Een deel daarvan kon vlak voor tijd dan toch juichen. Invaller Mendez zorgde voor de gelijkmaker. Het bleef uiteindelijk 1-1 in Sint-Truiden - Antwerp.