Eupen pakt periodetitel: "Enorme opluchting, maar geen feestgevoel"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Eupen pakt periodetitel: "Enorme opluchting, maar geen feestgevoel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eupen kroonde zich zondagnamiddag tot periodekampioen in tweede klasse. Een knappe prestatie van de Panda's, die 26 op 30 pakten. Middenvelder Nils Schouterden maakte na de partij tegen Hoogstraten even tijd voor Voetbalkrant.com.

Door Timothy Collard

"We mogen niet blind zijn voor onze foutjes"

Eupen haalde het na een aangenaam kijkstuk met 5-2. De competitieleider had het evenwel niet makkelijk tegen een tienkoppig Hoogstraten. “Na de gelijkmaker van Hoogstraten kroop er toch wat nervositeit in de ploeg. Die was er voor de match totaal niet, maar op het veld merkte ik het wel bij enkele jongens.”

“Met alle respect, maar gelukkig speelden we vandaag ‘maar’ tegen Hoogstraten. Hadden we tegen een ander team gespeeld, dan had het hier wel anders kunnen aflopen. Ik ben enorm opgelucht, maar we mogen niet blind zijn voor de foutjes die we maakten”, aldus een kritische Schouterden aan onze redactie.

"Het begint nu pas écht"

Schouterden is ook niet van plan om op zijn lauweren te gaan rusten na de periodetitel. “Samen met Moeskroen slaan we een klein kloofje met de andere concurrenten. Het begint nu pas echt voor het kampioenschap. We gaan zeker niet gaan zweven en moeten zo verder doen. Wij willen echt iedere wedstrijd winnen.”

Van feesten is er dus nog geen sprake bij De Panda's. "We hebben een zeer nuchtere coach, die zich niet meteen zal bezighouden met het organiseren van een feestje. Het kan wel zijn dat er nog iets volgt, maar dat zien we in de loop van de week dan wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties