Geen sneeuw die Beerschot Wilrijk nu tegenhoudt: Mannekes doen nog mee om de tweede periodetitel na winst in Tubeke
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Tubeke

Beerschot Wilrijk wint inhaalduel bij Tubeke

Tweede keer, goede keer voor Beerschot Wilrijk. De Mannekes brachten woensdagavond hun inhaalduel op het veld van Tubeke tot een goed einde. Vijf sterke minuten voor rust resulteerden in twee goals om afstand te nemen.

Geen sneeuw deze keer in het Stade Leburton, en dus kon het inhaalduel van 10 december exact een maand later wel doorgaan. Marc Brys kwam met z'n troepen in oktober al eens winnen in Tweebeek en wilde graag een herhaling van dat scenario zien.

Geen rood?

Na een waarschuwing via Simon Zenke namen de bezoekers het heft in handen. Mo Messoudi stuurde Erwin Hoffer weg richting doel. Théo Defourny kwam te laat uit en beroerde de bal buiten de zestien met de hand. Scheidsrechter Jasper Vergoote trok gek genoeg slechts geel.

Tubeke stond achterin niet goed gepositioneerd. Deze keer stopte Quentin Laurent Hoffer foutief af. Op de vrijschop die voor doel bleef hangen poeierde Jimmy De Jonghe de 0-1 staalhard in de winkelhaak. Een héérlijke openingstreffer van de linksachter.

De Waals-Brabantse achterhoede hield wel van een potje handbal, want opnieuw ging het leer tegen de arm. Hernan Losada krulde de vrijschop via de doelman tegen de lat. Geen 100ste goal voor de Argentijn, maar Denys Prychynenko kon de 0-2 wel binnentikken.

Stevance laat de 1-2 liggen

De thuisploeg gaf geen geslagen indruk en ging nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Op slag van rust had Florent Stevance de 1-2 aan de voet. Rafaël Romo pakte echter uit met een geweldige redding.

De geelhemden gingen na rust verder op zoek naar het doelpunt dat hen weer in de match zou brengen. De corners stapelden zich op, maar gevaar kwam daar veel te weinig uit voort. Ook toen Joren Dom zich verslikte in de bal, kon Zenke niet besluiten.

Invaller Hugo Videmont scoorde in de slotminuten nog de 1-2, maar verder kwam Tubeke niet. Beerschot Wilrijk rukt met deze drie extra punten op naar de derde plaats en strijdt nog mee om de tweede periodetitel.