wesWesterlo
tubTubeke
Datum: 08/02/2019 20:30
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 25
Stadion: Het Kuipje
Westerlo staat voor levensbelangrijke clash met oog op de top-vier
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties

Voorbeschouwing: Westerlo-Tubize

Westerlo staat voor levensbelangrijke clash met oog op de top-vier
Foto: © photonews

In 1B gaat het voor de promotie vooral nog tussen Beerschot Wilrijk en KV Mechelen, maar voor de play-downs is er wel nog strijd tussen enkele teams. Vooral Lommel en Westerlo gaan nek aan nek de eindstrijd in. Thuis tegen Tubize wil Westerlo een voorsprong nemen.

Beide teams staan immers op een gedeelde vierde plaats met 29 punten over de twee periodes. Het verschil tussen plek vier en vijf is enorm. Ofwel mag je meedoen aan play-off 2 en dus nog eens proeven van de Jupiler Pro League, ofwel moet je met Roeselare, Leuven en Tubize strijden tegen degradatie.

Westerlo versterkte zich in dat opzicht nog met Christian Brüls, die transfervrij was. Benieuwd of hij meteen in actie komt bij de troepen van Bob Peeters.

Sterke reeks onderbroken door Beerschot Wilrijk

Tubize kende de laatste weken een heropleving in 1B, sinds de jaarwisseling pakte het zeven op twaalf, enkel tegen Beerschot Wilrijk werd vorig weekend verloren. Met zeges tegen OHL en Roeselare en een gelijkspel tegen Lommel, doen de Waals-Brabanders het een pak beter dan in de eerste periode.

Meer nieuws

2e klasse