Met Westerlo en OHL openen twee ambitieuze ploegen de zestiende speeldag in 1B. Enkel Westerlo is met een driepunter aan de tweede periode begonnen. Bob Peeters voert wel drie wijzigingen door: Van Langendonck, Janssens en Koné starten. Bij OHL keren internationals Tshimanga en Aguemon terug in het team.
Het zijn rustige openingsminuten, met Westerlo dat tot dusver het meest de bal had. Niet onlogisch.
7
OHL heeft ondertussen ook al twee keer de neus aan het venster gestoken, zonder Van Langendonck te bedreigen.
8
Van Langendonck aan het werk
Nu moet de doelman van Westerlo wel aan de slag. Nadat Maertens de lat raakt, gooit Van Langendonck zich goed voor de herneming van Sowah.
10

Goal
Doelpunt van Christian Brüls (Lukas Van Eenoo)
Een paar minuten nadat de 0-1 dichtbij was, ligt de bal aan de andere kant in de netten. Brüls devieert de bal laag in doel.
13
De Leuvenaars gooien als antwoord op het openingsdoelpunt een paar ballen in de box. Eerst Janssens en later Koné grijpen tijdig in.
16
OHL blijft niet bij de pakken zitten. Sinds de 1-0 speelt het spel zich toch vooral rond de rechthoek van Westerlo af.
20
Aguemon knalt in zijnet
Een aardige combinatie bij OHL leidt tot een uithaal van Aguemon. De netten trillen, maar het is geen doelpunt. Aguemon trof de verkeerde kant van het zijnet.
21
Van Langendonck verijdelt gelijkmaker
Westerlo krijgt een voorzet van Duplus niet weg en het leer belandt bij Henry. Van Langendonck kan diens lage schot nog in hoekschop tikken.
24
Westerlo prikt nog een keertje: Henkinet gaat plat op het schot van Dewaele.
27
Brüls mikt een vrije trap vanop links recht op de vuisten van Henkinet.
28

Goal
Doelpunt van Xavier Mercier (Onbekend Onbekend)
Bij Westerlo krijgen ze de bal voor hun rechthoek niet weg en Mercier haalt de trekker over. Een heerlijke schicht van de aanvallende middenvelder, de bordjes hangen gelijk.
31
Nu pakt Mercier uit met een knap doorsteekpassje. Van Langendonck is net voor Henry op de bal.
34
Aardig samenspel tussen Sowah en Mercier en ook de voorzet van die laatste is goed. Henry en Maertens kunnen niet bij de bal. Enkele seconden later knalt Van Hyfte ruim over.
38
Henry dicht bij de 1-2
Henry kan de bal van in de zestien deviëren, maar doet dat op Van Langendonck.
42

Goal
Doelpunt van Kenneth Schuermans (Kamal Sowah)
Schuermans verlengt met het hoofd aan de eerste paal de hoekschop van Sowah in de verste hoek. OHL verdiend op voorsprong.
45
Opnieuw hoekschop voor OHL. De bezoekende aanhang roept al op een nieuw doelpunt van Schuermans.
45
Deze keer geraakt de hoekschop van Sowah niet over het hoofd van Van Eenoo.

Scheidsrechter
Rust
Westerlo - OH Leuven: 1-2

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:18
Sterk OHL in de Kempen
Met het vroege doelpunt van Brüls was het wedstrijdscenario aanvankelijk in het voordeel van Westerlo. Dat heeft OHL niet tegengehouden om het spelverloop te bepalen in deze eerste helft. De treffers van Mercier en Schuermans bezorgden de Leuvenaars de terechte voorsprong.
46
Tweede helft onderweg in Het Kuipje
Westerlo mag in de tweede helft proberen om de meubelen te redden. OHL zal gewoon op zijn elan willen voortgaan.
46
Vervangen Christophe Janssens
Ingevallen Christoffer Remmer

50
De tweede helft moet nog echt loskomen. OHL zal daar niet zwaar aan tillen bij deze score.
54
Henkinet pareert vrijschop Brüls
Geen onaardige vrije trap van Brüls. Henkinet kan pareren.
56
Henry wordt afgezonderd voor doel, maar de lijnrechter staat met de vlag te zwaaien voor buitenspel.
59
Vervangen Stephen Buyl
Ingevallen Guillaume De Schryver

63
Westerlo zet toch meer aan in de jongste minuten. Het wist al enkele standaardsituaties af te dwingen, maar voorlopig wil de bal nog niet goed vallen.
64
Abrahams schiet vanuit de tweede lijn naast.
66
Van Eenoo schiet hoog over.
70
Steriel overwicht voor Westerlo
Westerlo neemt echt wel het initiatief in deze tweede periode, begrijpelijk ook gezien de score. Kansen uit het veldpspel zijn er wel nog niet bij voor de Kemphanen.
71
De Schryver mikt kans op gelijkmaker over
Nu dan toch wel: Dewaele rukt mee op en legt achteruit. De ingevallen De Schryver schiet hoog over.
75
Henkinet ziet een schot voorlangs hobbelen.
76
Misser van Vetokele!
Vetokele verschijnt alleen voor doel en heeft de 2-2 aan de voet... Hij besluit binnen het bereik van Henkinet.
80
Keita mist het doelkader net
Goede uithaal van Keita, maar van ver en ook net naast.
84
Van Langendonck houdt het met een save nog spannend.