beeBeerschot
virVirton
Datum: 07/12/2019 17:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Holzhauser schenkt negenkoppig Beerschot verdiend punt in 97ste minuut
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Antwerpen-Kiel
| 20 reacties

Negen spelers van Beerschot houden in extremis punt thuis

Holzhauser schenkt negenkoppig Beerschot verdiend punt in 97ste minuut
Foto: © photonews

Na wat lange tijd een frustrerende avond was voor de leider in de tweede periodestand werd dan toch nog een klein delirium. Beerschot had veruit de meeste kansen tegen Virton, maar kwam 0-1 achter en eindigde met tien. De ref was Kop van Jut. Holzhauser redde toch nog een punt.

Virton begon met lef, maar moest zich al snel bedenken nadat Beerschot tweemaal gevaarlijk was binnen de eerste tien minuten. Holzhauser schoot de voorzet van Vancamp in één tijd op doel. Moris moest uitpakken met een knappe reflex. Niet veel later stuurde Dudouit met een uitstekende pass Vancamp diep. De jonge aanvaller besloot net voorlangs.

Het werd dus al gauw Beerschot dat hoger op het veld stond en het balbezit had. Het moest ook wel wachten op de momenten wanneer Virton even uit positie stond. Zoals bij een snelle tegenaanval voorbij het halfuur: Noubissi ging alleen op doel af, maar geraakte niet voorbij Moris. Virton van zijn kant kon voor de pauze geen enkele keer de thuisdefensie pijn doen.

In het slot van de eerste helft zat de 1-0 er nog meerdere keren in. Eerst zag heel Beerschot een strafschopfout van Malget op Grisez. Malget gebaarde dat Grisez zich liet vallen. Bij een volgende betwistbare fase beging een bezoeker handspel. Ook ditmaal vond de Nederlandse scheidsrechter Oostrom het geen strafschop waard.

Virton scherp uit kleedkamers

Virton kwam het snedigst uit de kleedkamers en benutte meteen zijn eerste kans uit de partij. Via een intikker van Koré werd het 0-1. Een rappe 1-1 had gekund nadat Halaimia de achterlijn haalde en Moris niet bij diens voorzet kon. Holzhauser slaagde er aan de tweede paal niet in om de bal in het lege doel te werken.

Zowat alle sleutelmomenten draaiden net de verkeerde kant op voor Beerschot. Na het uitblijven van een snelle gelijkmaker ging ook het mentale een rol spelen en het spel van de thuisploeg werd slordiger. Virton vond het niet erg om te teren op zijn krappe voorsprong.

Achterstand uitgewist met negen man

Tot overmaat van ramp voor de 'Mannekes' moesten ze voort met tien na twee gele kaarten voor invaller Ibara. Dat de spelleiding zich niet populair maakte op het Kiel, is een understatement. Zeker omdat ook nog Joren Dom met twee gele kaarten vroegtijdig naar de kant moest.

In de extra tijd miste Virton nog een huizenhoge kans op 0-2 en dat zou het zich nog beklagen. In de 97ste minuut zorgde Holzhauser met een heerlijke knal voor een gelijkspel. Zo blijft Beerschot alleen aan de leiding in de tweede periodestand. Scheidsrechter Oostrom verliet het veld onder luid boegeroep.

Opstellingen

Beerschot Beerschot

  Speler G Beoordeel
Vanhamel Mike   90' -
Dudouit Emeric 69' -
Prychynenko Denis 90' -
Bourdin Pierre 90' -
Holzhauser Raphael ⚽ 90' -
Grisez Gregory   63' -
Dom Joren     88' -
Maes Alexander 90' -
Noubissi Marius   60' -
Vancamp Jorn 90' -
  Bank G Beoordeel
Prince Ibara     83' -
Ibara Prince     81' -
Brogno Loris 27' -
Saint-Louis Dylan 21' -
Mboko Ayrton -  
Keersmaecker Brian De -  
De Keersmaecker Brian -  
Placca Fessou Euloge -  
Lejoly Antoine -  

Virton Virton

  Speler G Beoordeel
Moris Anthony 90' -
Jordanov Edisson 90' -
Malget Kevin   90' -
Prempeh Jerry 90' -
Laurienté Alexandre 90' -
Lecomte Raphaël   90' -
Vanzo Floriano 55' -
Rosa da Cruz Stélvio 90' -
Couturier Clement 90' -
Koré Franck ⚽ 75' -
Lapoussin Loïc 90' -
  Bank G Beoordeel
Turpel David 35' -
François Guillaume 15' -
Claes Glenn -  
Dupire Geordan -  
Sylla Salimo -  
Lazaar Mehdi -  
Joachim Aurélien -  
Herbeleef Beerschot - Virton

Vooraf