Speeldag: Speeldag 2
Stadion: King Power at Den Dreef
OH Leuven laat dure punten liggen na flater Bailly
Timothy Collard

OH Leuven heeft zondagnamiddag twee dure punten laten liggen in de strijd om promotie naar de Jupiler Pro League. De ploeg van Jacky Mathijssen kwam door een flater van Logan Bailly niet verder dan een gelijkspel tegen Eupen.

OHL nam de partij vanaf het eerste fluitsignaal in handen en duwde Eupen meteen tegen de eigen rechthoek aan. Na amper vier minuten had de thuisploeg al op voorsprong kunnen staan, ware het niet dat de kopbal van Rossini op de lat uiteenspatte.

Heerlijke pegel van Bostock

De Leuvense storm ging wat gaan liggen, maar net dan schudde John Bostock iets magisch uit zijn sloffen. De Engelsman knalde het leer staalhard richting de kooi van Van Crombrugge, die geen verhaal had tegen de pegel: 1-0 voor OHL.

Diezelfde Bostock was niet veel later dicht bij een tweede goal. Van Crombrugge was opnieuw verslagen, maar de vrijschop van Bostock ging aan de verkeerde kant van de paal over de doellijn Ook Eupen toonde zich, maar Taulemesse, die vlak voor rust uitviel na een contact met Bailly, mikte de grootste kans over doel.

Geen strafschop, wél de gelijkmaker

Eupen kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamers, en OH Leuven was niet meer dezelfde ploeg als in de eerste helft. De bezoekers hadden ook nog eens het geluk aan hun zijde toen scheids Geldhof OHL geen penalty toekende nadat Cerigioni tegen de grond ging.

De minuten tikten weg en bij OHL werden ze ietwat nerveus met die krappe voorsprong op het scorebord. Er was hoe dan geen vuiltje aan de lucht, tot bij Logan Bailly plots even het licht uitging. De doelman liet een schijnbaar houdbare vrije schop van Luis Garcia door zijn handen glippen en zo kwam de ploeg uit de Oostkantons uit het niets langszij.

Mathijssen gooide met Kostovski en Azevedo nog twee frisse jongens in de strijd, maar ook zij bleken niet bij machte om het verschil te maken. Het bleef bij 1-1 en zo ziet OHL Lierse uitlopen in het klassement. Volgende week nemen die twee ploegen het tegen elkaar op.