Volg de match tussen Eupen en Lommel SK live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
18:04
Minuut stilte
De wedstrijd begint met een minuut stilte voor een lokale journalist die nog maar net overleden is.
1
Eupen - Lommel United: 0-0
1
De thuisploeg trapt de wedstrijd op gang.
3
Het is een gretig maar slordig begin. Aan beide kanten zien we veel slechte passes.
4
Scheelen met een goede onderschepping en rukt op langs de flank. Zijn voorzet wordt zonder al te veel problemen geplukt door doelman Van Crombrugge.
6
Curto blijft liggen
De spits van Eupen lijkt een spierblessure opgelopen te hebben. Hij probeerde de bal binnen te houden maar greep direct naar de hamstring. Dat ziet er dus al meteen niet goed uit voor de thuisploeg.
7
Vervangen Víctor Curto Ortiz
Ingevallen Stephen Babalola

Curto kan niet verderen dus moet Babalola veel vroeger dan verwacht zijn opwachting maken.
12
Thoelen mag voor de eerste keer de bal voelen. Hij kan een lage voorzet makkelijk oprapen.
14
Voorlopig valt er nog geen echte dreiging te noteren.
16
Daar is dan toch de eerste kans van de wedstrijd. Lallemand verschijnt schuin voor de goed uitgekomen Thoelen, maar geraakt er niet voorbij. Zijn schot strandt op de benen van de doelman.
21
Ook de bezoekers krijgen een eerste doelkans. De bal valt in de zestien voor de voeten van Regales. Die raakt de bal maar half en ziet zijn schot voorlangs stuiteren.
23
Plots is daar een nieuwe kans voor Lommel. Doelman Van Crombrugge is net op tijd om de bal voor de voeten van Regales weg te slaan.
24
De wedstrijd komt nu echt op gang. Lallemand controleert een flankvoorzet uitstekend en probeert het meteen in de draai. Zijn poging is net iets te zwak waardoor Thoelen er uiteindelijk niet veel moeite heeft.
27
Trossard steekt het hele veld over en geeft de bal dan aan Adesanya. Die gaat zelf zijn kans maar wordt afgeblokt. De daaropvolgende hoekschop levert niets op.
29
Geweldige aanval van Eupen
De thuisploeg steekt een schitterende aanval in elkaar met enkele mooie passes in één tijd. Lallemand is het eindstation, maar die laat de opgelegde kans liggen en mikt recht op Thoelen.
32
En daar is Eupen al opnieuw. Georges probeert het eens met een afstandsschot en dwingt Thoelen opnieuw tot een redding. In de volgende fase denkt Garcia dat ook te kunnen, maar zijn schot gaat over.
39
De thuisploeg steekt nog eens een mooie aanval in elkaar, dit keer komt de bal niet tot bij Lallemand. De Lommelse goalie steekt daar nog net een handje tussen.
41
Eindelijk nog eens een kans voor de bezoekers. Regales snijdt vanop rechts goed naar binnen en mikt naar de verste hoek. Van Crombrugge heeft een uitstekende redding in huis.
44
Opvallend: we krijgen geen toegevoegde tijd.
45
Daar is bijna nog de voorsprong voor de rust. Een voorzet komt bij Babalola terecht, die net iets te verrast is om de bal in doel te werken.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
18:51
De ploegen trekken de kleedkamers in
Er werd niet gescoord in een aangename eerste helft. De wedstrijd kwam traag op gang na het uitvallen van Eupen-aanvaller Curto. De beste kansen waren voor de thuisploeg, al had kon Lommel af en toe gevaarlijk dreigen.
46
Dezelfde 22 spelers zijn er weer aan begonnen. Wie van beide ploegen kan het laken naar zich toe trekken?
49
Bassey probeert het met een knal vanop zo'n 20 meter, de botsende bal vormt geen probleem voor Thoelen.
51
Eupen is goed uit de kleedkamers gekomen en speelt constant op de helft van de tegenstander. Voorlopig zonder echte kansen.
52
Garcia haalt uit van buiten de zestien meter, opnieuw botst de bal verraderlijk maar Thoelen gaat goed plat.
53
De thuisploeg wil een strafschop voor handspel. Scheidsrechter Vissers wil er niets van weten.
55
 Gele kaart voor Bart Goossens

56
Vervangen Romero Regales
Ingevallen Jentl Gaethofs

Lommel krijgt voorlopig geen voet aan de grond in de tweede helft en dat lijkt Vreven te willen veranderen. Hij haalt zijn topschutter naar de kant en brengt Gaethofs in de ploeg.
58
Thoelen komt goed uit en is eerder op de bal dan Lallemand. De doelman schuift door op het natte veld en kan de bal maar net op tijd lossen vooraleer hij uit de baklijn glijdt. Vervolgens kan hij de bal wegtrappen.
63
Adesanya wordt de diepte ingestuurd maar wordt afgevlagd voor buitenspel. Dat moet al de vierde keer vanavond zijn dat hij net iets te vroeg vertrekt.
65

Goal
Doelpunt van Luis García Fernandez (Prisse Kenne Raoul)
Eupen krijgt dan toch loon naar werken. Garcia komt goed voor zijn man en knalt een voorzet van Kenne hoog in doel.
68
 Gele kaart voor Wouter Scheelen

69
Lommel zakt al een hele wedstrijd diep terug. Gaat de achterstand hen nu wat hoger doen voetballen?
69
Adesanya kan zijn dropshot met links niet laag houden en schiet hoog over.
72
Vervangen Yassin Gueroui
Ingevallen Siegerd Degeling

73
 2e gele kaart voor Bart Goossens
Goossens krijgt zijn tweede gele kaart en mag vroegtijdig gaan douchen.
75
Bijna 2-0
Thoelen is opnieuw de redder in nood voor de bezoekers. Met twee geweldige parades houdt hij de 2-0 uit zijn doel.
78
Thoelen blijft zich onderscheiden. Een schot van Lallemand wijkt onderweg nog af maar toch kan de doelman de bal nog uit zijn kooi ranselen.
80
Nog tien minuten. Speelt Eupen de wedstrijd rustig uit of kan Lommel nog voor een kleine stunt zorgen?
81
 Gele kaart voor Giel Deferm

82
Thoelen wordt nog eens getest, dit keer recht in zijn handen.
85
Vervangen Wouter Scheelen
Ingevallen Stijn Dhaeze

Routinier Scheelen gaat naar de kant, jonkie Deckers komt hem vervangen.
87
Lommel probeert met de moed der wanhoop nog een slotoffensief in elkaar te knutselen.
88
Vervangen Stephen Babalola
Ingevallen Abdoulaye Sanogo

90
Eupen kan counteren maar Lallemand speelt het iets te nonchalant uit, weg kans.
90+2
 Gele kaart voor Michael Lallemand

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
19:53
Eupen wint met het kleinste verschil
Eupen heeft een oververdiende zege geboekt tegen Lommel United. Het had veel kansen nodig maar kon uiteindelijk toch één doelpunt scoren. Dat volstond om de drie punten thuis te houden, waardoor Eupen verre van uitgeschakeld is.