Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stedelijk Sportstadion
Kermt-Hasselt schakelt KVSK United uit
Niels Hendriks

Een zwak KVSK United verloor op eigen veld van de nieuwkomer in derde B Kermt-Hasselt met 0-1. De Hasselaren schakelen dus na tweedeklasser Tubeke nu ook KVSK United uit.

De thuisploeg was een schim van de ploeg die vorige week Visé uit de beker knikkerde, er zaten veel te veel onzuiverheden in hun spel. Kermt-Hasselt verdedigde erg kort en schakelde snel over van verdediging op aanval. In de eerste helft viel er op enkele halve kansjes na niet veel te beleven aan de Gestelse Dijk.

Kermt-Hasselt startte het best aan de tweede helft en kreeg twee open kansen maar deze werden vakkundig de nek omgewrongen. Zo bleef het 0-0 tot Harm Luyten een te korte terugspeelbal lanceerde naar de doelman. De Hasseltse spits die met de bal aan de haal ging, kon door Boyen enkel foutief gestopt worden. Strafschop en 0-1 door Bronzwaer.

KVSK ging wel op zoek naar de gelijkmaker maar verder dan een bal tegen de lat van Heymans kwamen ze niet. Kermt-Hasselt stoot ze verdiend door naar de zesde ronde in de Beker van België en hoopt uiteraard op een mooie affiche tegen een ploeg uit de Jupiler League.