Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Schiervelde
Roeselare naar halve finales in beker
Fabian Morren

Roeselare heeft na de overwinning bij Lokeren ook succes geoogst in de Beker van België. De West-Vlamingen schakelden streekgenoot KV Kortrijk uit.

Roeselare had de heenwedstrijd met 3-2 verloren en trok op Schiervelde ten aanval, op zoek naar het broodnodige doelpunt om alsnog de kwalificatie veilig te stellen. Kortrijk speelde echter vanuit een goede organisatie en Roeselare had het behoorlijk lastig om openingen te vinden. Voor de rust waren er dan ook amper kansen.

Na de pauze stak de thuisploeg nog een tandje bij. De beste kans was echter voor Kortrijk. Een poging van Benteke werd van de lijn gekeerd door Eyolfsson. Roeselare scoorde halverwege de tweede helft via Mirvic, maar de goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Steeds meer drukte Roeselare de bezoekers weg en in de laatste tien minuten resulteerde dat in de verdiende voorsprong. Joeri Dequevy kwam oog in oog met Verbauwhede en werkte beheerst af. Kortrijk zette nog een slotoffensief in, maar scoorde niet meer. (AN)