gntKAA Gent
andAnderlecht
Datum: 11/12/2012 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Jules Ottenstadion
Live Mboyo in de basis bij Gent
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Mboyo in de basis bij Gent
Foto: © SC

Het geteisterde AA Gent neemt het vanavond op tegen Anderlecht in de eerste kwartfinale van de Cofidis Cup. Bij Gent staat Mboyo, na zijn ongehoorde reactie richting publiek op zaterdag, gewoon in de basis.

Gent haalde deze kwartfinale dankzij een zege op penalty's tegen Lokeren. Het leek er even op dat Gent na deze nipte overwinning uit het dal zou klauteren na ook een hoopvol gelijkspel in Leuven. Zaterdag was het echter alweer huilen met de pet op na de 0-2 nederlaag tegen Waasland-Beveren én het optreden van Mboyo.

Mboyo staat gewoon in de basis. Het valt af te wachten hoe het publiek zal reageren op de aanvaller, voor de wedstrijd leest hij met De Witte een verklaring voor. Hij kwam gisteren met excuses voor zijn gebaren maar ook met beschuldigingen van racisme.

Selectie Gent: Padt, Boecxk, Rafinha, Melli, Arzo, Nahayo, Maréval, Wallace, N'Diaye, Van Der Bruggen, Conte, Messoudi, Foket, Remacle, Brüls, Soumahoro, Mboyo, Arbitman, Kola en Raman.

Anderlecht steekt in bloedvorm en haalde 21 op 21 in de competitie. Tussendoor won het ook nog van Zenit en Mechelen in respectievelijk de Champions League en de beker. Tegen Málaga speelde Anderlecht gelijk. Van den Brom komt in principe met zijn typeploeg naar Gent.

Tom De Sutter zal er niet bijzijn vanavond. De spits, die nog twee goals maakte in de 5-0 overwinning tegen Gent, is out met griep. Ook Mbokani moest net voor de match afhaken met griep. Voor Iakovenko komt deze wedstrijd nog te vroeg en ook Vargas zal niet in actie komen. De Venezolaan is momenteel samen met Cyriac op stage in Dallas om volledig fit de terugronde te kunnen aanvatten.

Selectie Anderlecht: Biglia, Bruno, Canesin, Deschacht, Gillet, Jovanovic, Kaminski, Kanu, Kljestan, Kouyate, Mbokani, Molins, Nuytinck, Odoi, Praet, Proto, Safari en Wasilewski.

Meer nieuws

Beker van België