Speeldag: 1/16 Finales

Herbeleef RWDM - KV Kortrijk (Beker van België)

Volg de match tussen RWDM en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 1 reacties...

KV Kortrijk, de nummer 16 in de Jupiler Pro League, moet op bezoek bij RWDM, de nummer 2 van de Challenger Pro League. Een boeiende affiche in de zestiende finales van de beker die wel eens heel erg spannend zou kunnen worden. Zoals verwacht veel wijzigingen bij KVK in vergelijking met de competitiematch in Oostende: Silva, Mehssatou, Loncar, Mbayo, Tanaka en Henen staan aan de afrap.
RWDM (RWDM - KV Kortrijk)
RWDM: Théo Defourny - Alexis De Sart - Ibrahima Sankhon - Jake O'Brien - Florian Le Joncour - Yan Vorogovskiy - Ivann Botella - Barreto - Bryan Smeets - Youssef Challouk - Luke Plange
Bank: Jonathan Heris - Gilles Ruyssen - Mickaël Biron - Zakaria El Ouahdi - Luis Oyama - Nicolas Alavoine - Vinicius Lopes

KV Kortrijk (RWDM - KV Kortrijk)
KV Kortrijk: Tom Vandenberghe - Nayel Mehssatou - Joao Silva - Aleksandar Radovanović - Kristof D'Haene - Habib Keita - Stjepan Loncar - Dylan Mbayo - Satoshi Tanaka - David Henen - Felipe Avenatti
Bank: Maxim Deman - Oleksiy Sych - Billal Messaoudi - Dion De Neve - Dorian Dessoleil - Kévin Vandendriessche - Massimo Bruno
20:00
Een eerste nieuwsmelding: door de files zal de wedstrijd een kwartier later, pas om 20u15 dus, aanvatten.
1
RWDM - KV Kortrijk: 0-0

1
Kortrijk heeft de wedstrijd op gang getrapt.
1
RWDM schakelt meteen al snel om. Botella schiet vanuit een scherpe hoek in het zijnet.
5
De combinaties ogen bij RWDM best aardig in het wedstrijdbegin.
8
Opnieuw een snelle omschakeling bij de thuisploeg. Plange schiet voorlangs.
12
Kortrijk heeft het echt wel lastig in deze beginfase.
15
Eerste keer dat Mehssatou zich kan doorzetten. Concreet doelgevaar komt er wel niet van.
18
Tanaka dwingt een hoekschop af Die levert niets op.
22
Kortrijk heeft inmiddels wel meer balbezit opgeëist.
23
Na een één-twee met Avenatti legt Loncar aan. Zijn schot mist de goede richting.
27
Na die toch wel sterke eerste tien minuten van de Molenbekenaren is de wedstrijd nu in evenwicht.
28
Twee schoten binnen de minuut. D'haene schiet over, Keita besluit naast.
31
 Gele kaart voor Kristof D'Haene

35
Mbayo moest daarnet even verzorging krijgen. Hij kan inmiddels wel weer verder.
36
Nadat Keita hem aanspeelt, levert Mbayo een te zwak schot af dat weliswaar niet ver naast ging. Hij grijpt toch weer naar de hamstring.
37
Vervangen Dylan Mbayo
Ingevallen Billal Messaoudi

Einde verhaal nu wel voor Mbayo.
41
Nog vier minuten te gaan in de eerste helft. Krijgen we voor rust nog een doelpunt te zien?
43
 Gele kaart voor Luke Plange

45
We krijgen 2 minuten blessuretijd.

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen.
50
Ook de eerste minuten van de tweede helft heeft geen doelpunt voortgebracht. Daar heeft de wedstrijd nochtans wel nood aan.
52
Bijna 1-0
Een schot van Challouk treft de dwarsligger! Nadien moet Vandenberghe zich reppen om een kopbal al dan niet over de lijn weg te slaan. Er wordt geen doelpunt toegekend.
55

Goal
Doelpunt van Ivann Botella
Nu dan toch de Molenbeekse voorsprong. Botella profiteert van Kortrijks balverlies en schiet de 1-0 binnen.
60
Kan Kortrijk nu dan wel opstaan en laten zien waarom het in een hogere reeks speelt. Het zal wel moeten.
63
Een schot van Challouk gaat naast.
66
KV Kortrijk heeft nog altijd geen kans bij mekaar gespeeld en moet ook te vaak de tegenstander op de eigen helft dulden.